En dag i Middelhavet - fortalt gjennom 14 bilder

Bildene av nok en redningsaksjon i Middelhavet beskriver desperate menneskers flukt til Europa.

Det skjer nesten hver dag. Mennesker på flukt går ombord i overfylte trebåter i håp om å nå Europa.

Mandag var en av de mest intensive dagene i Middelhavet de siste årene. 6500 migranter og flyktninger ble reddet i tilsammen 40 ulike aksjoner utenfor kysten av Libya. Skip fra Italia, Spania, EUs grensestyrke Frontex og flere hjelpeorganisasjoner bidro.

Den ene trebåten som ble berget hadde 700 migranter ombord. Fotograf Emilio Morenatti fanget øyeblikket da menneskene ble reddet.

Flyktninger, de fleste av dem fra Eritrea, kastet seg fra den overfylte båten da de så redningsstyrkene fra Italia.

En mann klamrer seg fast til trebåten mens han venter på å bli reddet.

En migrant fra Eritra reddes opp fra Middelhavet. Redningsstyrker ra flere land reddet 6500 mennesker denne dagen.

700 flyktninger var ombord på denne trebåten.

En flyktning og hans fem dager gamle sønn var blant dem som ble reddet.

Kystvakten i Libya deltok også i redningsaksjonen. På dette bildet er alle flyktningene reddet. På dekk ligger etterlatte klær og redningsvester.

Trebåten var full av flyktningenes private eiendeler.

De våte eiendelene til en flyktning tørker i solen etter redningsaksjonen.

Habsa (26) og Ahma (24) brakt i sikkerhet.

2700 kan ha druknet

Manglende grensekontroll i Libya har gjort landet til et sentralt punkt i flyktningrutene nordover. De fleste som ble reddet mandag kom fra Eritrea og Somalia.

Også søndag gjennomførte den italienske kystvakten flere aksjoner der over 1000 flyktninger og migranter i gummibåter ble plukket opp utenfor Sicilia.

Så langt i år er 105.342 migranter kommet til Italia i båter, viser tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Trolig har mer enn 2.700 barn, kvinner og menn druknet i forsøket på å komme seg unna krig, uroligheter og fattigdom. IOM mener ytterligere 275.000 migranter oppholder seg i Libya mens de venter på en mulighet til nå Europa.

Antallet som prøver å nå Europa via ruter lenger øst i Middelhavet er gått ned etter at EU i mars inngikk en avtale med Tyrkia om å forsøke å stoppe migrantstrømmen fra Tyrkia til Hellas.