Verden

Bombeeksplosjon ved tyrkisk politistasjon - minst elleve drept

Elleve mennesker er drept og nærmere 80 personer såret etter et bilbombeangrep ved politihovedkvarteret i byen Cizre i det sørøstlige Tyrkia på fredag, sier sykehuskilder.

  • NTB
  • Louise Scharff Thommessen

En etterretningskilde sier det er mange døde og sårede, men at antallet fortsatt er usikkert. Tyrkisk TV meldte først at flere mennesker var drept.

Angrepet ble etterfulgt av en væpnet kamp mellom politiet og angripere, skriver Al Jazeera.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters viser bilder fra tyrkisk TV røyk som stiger opp fra bygningen der politistasjonen ligger. Bygningen har fått store skader og er redusert til en utbombet betongstruktur omgitt av hauger med bygningsrester.

Også andre bygninger i nærheten har fått store skader, og flere begynte å brenne da bomben eksploderte.

Tolv ambulanser og to helikoptre ble sendt til åstedet etter angrepet, ifølge det tyrkiske helsedepartementet. Det statlige nyhetsbyrået Anadolu melder at bilbomben eksploderte ved en kontrollpost 50 meter unna politihovedkvarteret.

Cizre ligger i Simak-provinsen, som grenser til både Syria og Irak, og befolkningen er hovedsakelig kurdere.

Myndighetene mistenker at PKK står bak

Det er ofte sammenstøt her mellom regjeringsstyrker og kurdiske opprørere, blant annet fra den væpnede gruppen PKK.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, men tyrkiske myndigheter legger skylden på det forbudte kurdiske arbeiderpartiet (PKK). Gruppen har vært involvert i nesten daglige sammenstøt i regionen siden juli i fjor, da våpenhvilen mellom gruppen og regjeringen kollapset.

PKK er oppført som en terroristorganisasjon i Tyrkia, USA og EU. Mer enn 40.000 mennesker, hovedsakelig kurdere, har mistet livet siden opprørerne tok til våpen i 1984, ifølge Reuters.

Les mer om

  1. Tyrkia