Verden

Syv drept på Gaza

Gaza-stripen opplever noen av de heftigste kampene på flere måneder. I dag ble minst syv palestinere drept i et israelsk angrep.

En israelsk tank kjører ved Kibbutz Ein Hashlosha etter å ha gjennomført et angrep på Gaza-stripen. Foto: AMIR COHEN / REUTERS

 • Kristoffer Rønneberg
  Kristoffer Rønneberg
  Aftenpostens korrespondent i USA

Israelske kampvogner og bombefly slo til mot en rekke mål på Gaza-stripen i dag. Blant de drepte skal det være minst tre sivile. 20 mennesker ble såret i angrepene, blant annet fem barn, skriver nyhetsbyrået AP. En 14-åring skal være kritisk skadet. Uroen som nå rammer den krigsherjede regionen er voldeligere enn den har vært på flere måneder. Om få dager skal den amerikanske presidenten George W. Bush etter planen fly til regionen i et forsøk på å stagge volden. — Vi anser det som nå skjer på Gaza som en blodig israelsk beskjed om at Israel unngår alle sine løfter før president Bush ankommer regionen, sa Nabil Abu Rdeneh, en talsmann for palestinernes president Mahmoud Abbas, i en uttalelse i dag. - De dreper ånden fra Annapolis-konferansen, fortsatte han.

Familie drept

USA gjennomførte en konferanse i kystbyen Annapolis i november der blant annet Norge var representert. Målet var å få gjort noe med den fastlåste situasjonen i Midtøsten.Israel gjenåpnet fredssamtalene med palestinerne på dette møtet, men har fortsatt å angripe mål på Gaza-stripen i ukene etterpå. Flere titalls palestinere har blitt drept i israelske angrep den siste måneden. Angrepene i dag er de hardeste på lang tid. Blant annet slo israelske styrker til mot et hus der en antatt palestinsk terrormistenkt person skal ha oppholdt seg. Angrepet var så kraftig at huset såvidt sto oppreist etterpå. Mannen ble drept. Det ble også hans mor, søster og bror, melder nyhetsbyrået AP.

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Palestinske myndigheter: 15 drept og 1400 skadet under massedemonstrasjoner på Gazastripen

 2. VERDEN
  Publisert:

  Rakettangrep fra Gaza mot israelsk by

 3. VERDEN
  Publisert:

  Ni palestinere drept og over 1.000 såret av israelske soldater på Gaza

 4. VERDEN
  Publisert:

  Flere skutt og såret i nye Gaza-protester lørdag

 5. VERDEN
  Publisert:

  Israels statsminister: Vi har påført Hamas store tap på Gazastripen

 6. VERDEN
  Publisert:

  Mandag ropte palestinerne på hevn. Tirsdag ba de om våpenhvile. Hvorfor ble det ikke ny krig på Gaza?