Verden

Med skjorte i hånden

NEW YORK (Aftenposten): New York blir så varmt om sommeren at man må kaste både dressjakke og skjorte.

Kleskoden kan være streng i USA. Mange tar skjorten i hånden på T-banen på vei til jobb, for å unngå at den blir dynket i svette.
  • Kristoffer Rønneberg
    Kristoffer Rønneberg
    Aftenpostens korrespondent i USA

Jeg har to kontorplasser i New York: En som jeg får låne gratis i FN-bygningen, og en som jeg leier i nabolaget mitt i Park Slope i Brooklyn. De to kontorene forteller meg litt om mangfoldet i denne byen.

Les også:

Les også

Hvor varmt er det under dressen i 30 varmegrader?

I skrivende stund sitter jeg i shorts og en lett sommerskjorte. Jeg er dermed ikke på kontoret i FN, et sted der jeg tror man blir stanset av de bryske vaktene i sikkerhetskontrollen dersom man prøver å ta seg inn i bygningen med skjorten utenpå buksene.

Min hjemlige kontorplass har Brooklyn Creative League som vertskap, og det ligger vel i navnet at kleskoden er mer avslappet her enn i businessdistriktene på Manhattan. Her samles skribenter, designere, arkitekter og andre folk fra kreative yrker under ett kontortak. Ingen ser rart på deg om du kommer inn med sandaler på føttene. Med mindre du har sokker i sandalene, da. Men det skulle bare mangle.

Les også:

Les også

London: Våg ikke å droppe dressjakken!

New York rommer en verden av kulturer og kutymer. Ta en titt på den fantastiske Facebook-siden Humans of New York for en illustrasjon på dette. Felles for oss alle er at vi må forholde oss til den trykkende, fuktige sommervarmen her. For alle oss uten privatsjåfør i luftavkjølte biler skaper dette noen store utfordringer.

Hvordan komme seg til en seriøs arbeidsplass (i mitt tilfelle kontoret i FN-bygningen) uten å dynke arbeidsantrekket i svette?

Min løsning: Jeg har en jakke hengende på kontoret. Og skjorten, den tar jeg med meg på T-banen på en kleshenger. Mange andre gjør det samme. Og ingen ser rart på oss. På subwayen i New York kan man gå med hva som helst. Dette er tross alt byen som skapte fenomenet "no pants subway".

Bare sørg for å ha på deg buksen når du skal inn på en seriøs arbeidsplass.

kris@ap.no

Les også

  1. Den som dropper kleskoden, ser flinkere ut

  2. Tar på slipset i møte med svenskene

  3. Stadig flere bruker profesjonelle for å finne jobbklær