Verden

SOHR: 45 drept i nye flyangrep mot Øst-Ghouta

En død person dekkes til etter et flyangrep i Øst-Ghouta 20. februar. Over 600 sivile er drept i angrepene de siste ukene.
Over 700 sivile har ifølge SOHR blitt drept i Øst-Ghouta de siste ukene, de aller fleste i luftangrep. Bildet er fra Ghouta 2. mars. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP / NTB scanpix

45 mennesker er drept i nye flyangrep mot den opprørskontrollerte enklaven Øst-Ghouta, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

  • og NTB

Ifølge den syriske eksilgruppa ble det brukt tønnebomber i mandagens angrep, som blant annet rammet Hammuriyeh. Minst 19 mennesker skal ha blitt drept i småbyen.

Søndag skal minst 34 sivile ha blitt drept i syriske flyangrep mot enklaven utenfor Syrias hovedstad Damaskus.

Over 700 sivile er ifølge SOHR drept siden det syriske regimet og deres russiske allierte trappet opp sin offensiv mot Øst-Ghouta i februar. Rundt 170 av de drepte var barn, opplyser SOHR.

FNs sikkerhetsråd krevde for over en uke siden en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt, og regimet er i stedet i gang med en omfattende bakkeoffensiv. Bashar al-Assads styrker skal ha gjenerobret over 25 prosent av enklaven og står bare 3 kilometer fra Ghoutas viktigste by Douma, ifølge SOHR.

FN håper likevel å få sendt inn forsyninger med nødhjelp til Øst-Ghouta mandag. Nødhjelpen består av en kolonne med 46 lastebiler fullastet med medisiner, medisinsk utstyr og mat som skal rekke til 27.500 mennesker, opplyste FNs nødhjelpskoordinator (OCHA) søndag.

Det bor rundt 400.000 mennesker i det opprørskontrollerte området, som har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker siden 2013.

Les også

  1. Assad kaller humanitær krise i Øst-Ghouta for «latterlig løgn»

  2. SOHR: Over 600 sivile drept i Øst-Ghouta −147 barn

  3. FNs sikkerhetsråd møtes på nytt for å diskutere Øst-Ghouta