– Treneren kastet seg foran kulene

Aaron Feis ble et av ofrene i skoleskytingen i Florida. Ifølge vitner ble han skutt da han forsøkte å komme mellom drapsmannen og elevene.

Aaron Feis var fotballtrener og sikkerhetsvakt på skolen som ble åsted for massakren i Florida, onsdag.
  • Carl Alfred Dahl

Nikolas Cruz (19) er pågrepet og siktet for 17 drap på en skole nord for Ft. Lauderdale og Miami i Florida.

Siktelsen kom etter flere timers avhør, skriver nyhetsbyrået AP. Skoleskytingen er den verste i USA på fem år, ifølge AP. 15 overlevende elever er innlagt på sykehus.

Drapsmannen, som bar gassmaske, åpnet ild med et halvautomatisk våpen. Han var også utstyrt med røykgranater og store mengder ammunisjon.

Flere øyenvitneskildringer kommer nå frem i amerikanske medier.

Blant dem er historien om Aaron Feis, som var både fotballtrener og sikkerhetsvakt på Marjory Stoneman Douglas High school i Parkland, som ligger en times kjøretur nord for Miami i Florida, USA.

Feis kastet seg foran elevene for å beskytte dem mot skytteren, ifølge blant andre Miami Herald.

– Tok ansvaret seriøst

– Det er med stor sorg at fotballfamilien vår er blitt kjent med tapet av Aaron Feis. Han var vår assistenttrener og sikkerhetsvakt. Helt uten tanke på seg selv skjermet han studenter fra skytteren da han ble skutt. Han døde som en helt og han vil for alltid være i våre hjerter og minner, skriver fotballaget på Twitter.

– Han tok ansvaret med å beskytte studentene svært seriøst, sier Andrew Hofmann, tidligere svømmetrener og elev ved skolen, til Miami Herald.

På skolen går rundt 3000 elever. Flere hundre flyktet ut i gatene under skytingen. Andre gjemte seg under pultene eller inne i skapene. Flertallet av de 17 drepte ble skutt innendørs, melder AP.

Nikolas Cruz (19) er nå siktet for 17 drap på en skole nord for Ft. Lauderdale og Miami i Florida.
Aaron Feis var fotballtrener og sikkerhetsvakt på skolen som ble åsted for massakren i Florida, onsdag.