Fillon: Beklager at han ansatte familien

Den konservative franske presidentkandidaten François Fillon holder fast på at hans kone har jobbet som hans assistent og sier at han ikke har noe å skjule.

Francois Fillon skal ifølge nære kilder stå fram mandag ettermiddag og forsvare seg mot beskyldninger om korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB

Fillon holdt mandag en pressekonferanse for å forsvare seg mot anklagene om at han har misbrukt offentlige midler ved å lønne sin ektefelle Penelope og to av deres barn med offentlige midler uten at de har hatt noen reelle arbeidsoppgaver.

På pressekonferansen beklaget Fillon likevel at han hadde hyrt inn familien.

Ifølge Le Figaro fastholder han at det ikke var ulovlig, men sier likevel at denne praksisen ikke er moralsk riktig i dagens samfunn.

– Jeg beklager derfor til det franske folk, sa han.

På pressekonferansen gjorde han det klart at han ikke vil trekke seg som presidentkandidat.

Francois Fillon og kona Penelope.

Siden de første anklagene ble publisert, har oppslutningen om Fillon rast. Mannen som tidligere var favoritt til å vinne presidentvalget, ligger nå an til å ryke ut i første valgrunde.

Den 62 år gamle tidligere statsministeren er under press fra sine egne konservative partifeller som mener han bør trekke seg fra valgkampen. 

Alain Juppé, en annen tidligere statsminister, har på Twitter gjort det klart at han ikke ønsker å overta som partiets presidentkandidat.