Verden

Stor Europa-måling: Flertall mot innvandring fra muslimske land

En måling i ti EU-land viser at det er flertall for å stanse innvandring fra muslimske land.

Undersøkelsen viser at 51 prosent av de spurte tyskerne mener innvandring fra muslimske land bør stanses. Her fra en demonstrasjon mot Tysklands flyktningepolitikk i fjor.
  • NTB

Målingen er gjennomført av tankesmien Chatham House i Belgia, Frankrike, Hellas, Ungarn, Italia, Polen, Spania, Storbritannia, Tyskland og Østerrike.

Over 10.000 personer har deltatt i undersøkelsen. De ble spurt om de er enig i påstanden«all ytterligere innvandring fra overveiende muslimske land må stanses».

Det er flertall for påstanden blant de spurte i alle landene, viser målingen som den britiske tankesmien har gjennomført. 54,6 prosent støtter påstanden. 20,1 prosent er imot, og 25,3 prosent stiller seg nøytrale.

Saken fortsetter under tabellen.

Les også

  1. Syv spørsmål og svar om Trumps innreiseforbud for flyktninger

  2. Faktaene om innvandring som skremmer - og beroliger

Chatham House konstaterer at det dermed ser ut til at europeiske ledere er i utakt med innbyggerne i spørsmålet, og at innvandringskritiske høyrepartier er mer i samsvar med grasrota når det gjelder muslimsk innvandring.

Undersøkelsen ble gjennomført før USAs president Donald Trump signerte sin omstridte presidentordre som stanset all innreise fra syv hovedsakelig muslimske land i 90 dager.

I DAG: Hva skjer hvis Trump-bølgen for alvor tar Europa i 2017? Aftenposten arrangerer utenrikskveld, og du kan møte opprørsvelgerne som endrer Europa og USA. Les mer arrangementet på vår Facebook-side.

Kjøp billett til her: https://aftenposten.hoopla.no/sales/2199927605

Les mer om

  1. Innvandring
  2. EU