Verden

CNN: Trump og Pence møttes for første gang siden opptøyene

President Donald Trump og visepresident Mike Pence skal ha snakket sammen for første gang siden stormingen av Kongressen.

President Donald Trump og visepresident Mike Pence skal ha snakket sammen i Det hvite hus for første gang siden stormingen av Kongressen. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  • NTB
  • Mads Størdal Vegstein
    Journalist

En kilde i regjeringen sier de to møttes i Det hvite hus og hadde «en god samtale». Der skal de ha diskutert den kommende uken og «reflektert» over det Trumps administrasjon har oppnådd de siste fire årene. Det melder CNN.

De to ble enige om at «de som brøt loven og stormet Kongressen forrige uke, ikke representerer Amerika først-bevegelsen», opplyser kilden ti CNN. Ifølge vedkommende lover Trump og Pence å jobbe for landet ut perioden.

Pence måtte evakueres til et trygt sted da flere hundre mennesker gikk til angrep på Kongressen 6. januar.

Demokratene foreslår å tiltale Trump for å ha oppmuntret til opprør. Det gjør de med henvisning til Trumps uttalelser i forkant av stormingen.

Les også

Håndjern, våpen og drapstrusler. Dette tyder på at stormingen av Kongressen var mer alvorlig enn først antatt.

Følger neppe oppfordringen

Møtet mellom de to skjer samtidig som demokratene i Representantenes hus forsøker å presse Pence til å bruke det 25. grunnlovstillegget til å avsette Trump.

Tillegget åpner for at visepresidenten og et flertall av regjeringens medlemmer kan avsette presidenten ved å erklære at han ikke er i stand til å utføre sine oppgaver.

Forslaget blir trolig behandlet i plenum i Representantenes hus tirsdag. Men det er uansett ikke ventet at Pence vil følge oppfordringen.

I så fall ventes det at representantene vil stemme over riksrettstiltalen i løpet av uken. Det skjer mest sannsynlig onsdag.

Les også

Kan Trump bli tvunget ut før tiden? Her er tre måter det kan skje på.

Les også

Trump planlegger en travel siste uke. Startskuddet går ved denne plaketten i Texas.

Spent mellom Trump og Pence

Kilden i regjeringen nevnte ikke Trumps langvarige sinne over at Pence nektet å bli med på Trumps grunnlovsstridige plan for å endre resultatet av valget i november.

Personen sa heller ikke om Pence konfronterte Trump for å ha brukt ham som syndebukk og tvitret at han manglet mot mens angrepet på Kongressen skjedde.

En kilde nær Pence sier til CNN at visepresidentens rådgivere forsøker å dempe konfliktnivået etter oppstyret som kom etter at presidenten unnlot å sjekke om Pence var i sikkerhet under stormingen av Kongressen.

Fokuset nå er for Pence å forsikre USA om at regjeringen fortsatt fungerer, ifølge kanalen.

Les også

  1. Personangrep og trusler om atomkrig har fått passere. Hvorfor ble ikke Trump kastet ut av Twitter før nå?

  2. Den ulykksalige Mister Pence

Les mer om

  1. Opptøyene i Washington
  2. Donald Trump
  3. Mike Pence
  4. USA