Verden

Planlegger flere henrettelser

Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Henrettelsen av 40 år gamle Brandon Bernard ble torsdag den niende i USA siden president Donald Trump åpnet for føderale henrettelser igjen i juli.

Det er svært sjelden at føderale henrettelser blir utført i en overgangsperiode mellom to presidenter. Men Trump-administrasjonen har planlagt at ytterligere fire skal skje før Joe Biden overtar som president 20. januar.

Bernard ble henrettet ved giftsprøyte ved et fengsel i Terre Haute i delstaten Indiana. Han er den yngste som er blitt henrettet i USA på nesten 70 år, skriver CNN.

Bernard var i 1999 involvert i et dobbeltdrap i Texas da han var 18 år gammel. Han og fire andre ble dømt for drapet. Flere av dem var under 18 år og fikk dermed mildere straffer.

De ble dømt for å ha bortført, ranet og drept paret Todd og Stacie Bagley, som var ungdomsprester. De ble skutt, og deretter ble bilen deres satt fyr på med dem inni.

Støttespillere har hevdet at hans rolle i drapet var relativt liten. Blant annet skal han ha satt fyr på bilen, mens en annen person, som ble henrettet i september, var skytteren.

Kjendisen Kim Kardashian West er en av dem som har engasjert seg i saken hans og snakket med Bernard før han døde. Men også jurymedlemmer som var med og dømme ham, og aktoren, mente at han burde få sonen dommen i fengsel. Tusenvis av mennesker hadde engasjert seg for å prøve å hindre at dødsdommen ble utført, skriver BBC.

Les også

  1. Trump-administrasjonen gjennomførte sin niende føderale henrettelse

  2. Nye henrettelsesmetoder. Mer vann i dusjen. Dette får Trump igjennom på sine siste måneder.

  3. Med ny president i USA kunne man håpe på lettere vilkår for egyptiske aktivister. Foreløpig går det meste i gal retning.

  4. Blir første kvinne som henrettes av føderale myndigheter i USA på nesten 70 år

Les mer om

  1. Oppsummert-type
  2. USA