Verden

Politiet: 19-åring drepte åtte i Indianapolis

Det var en 19-åring som på få minutter skjøt og drepte åtte mennesker ved FedEx-anlegg i Indianapolis, ifølge politiet i USA. Motivet er ennå ikke kjent.

Et av ofrene fra masseskytingen ved et FedEx-anlegg i Indianapolis trilles bort fra stedet.
  • NTB-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Nyhetsbyrået APs to politikilder har navngitt den nå avdøde gjerningsmannen som 19 år gamle Brandon Scott Hole fra Indiana.

Politiet har fredag ransaket boligen hans og sikret seg bevis i form av blant annet datamaskiner, ifølge kildene.

Politiet sier det er for tidlig å si hva motivet var, men det skal ikke ha vært noen form for krangel eller uro i forkant av angrepet torsdag.

Politisjef Randal Taylor sier at et betydelig antall av de ansatte ved anlegget tilhørte sikh-minoriteten.

Taylor uttalte seg ved hotellet der pårørende venter på nyheter om sine familiemedlemmer dagen etter skyteepisoden i delstatshovedstaden i Indiana.

Skjøt vilkårlig

Den antatte gjerningsmannen tok tilsynelatende sitt eget liv kort tid før politiet kom til åstedet, ifølge politiet.

Han skjøt først vilkårlig på folk på parkeringsplassen, der fire ble drept, før han gikk inn i bygningen og fortsatte å skyte.

Fire mennesker ble drept her, og ytterligere fem ble sendt til sykehus. Ifølge politiet varte angrepet i bare noen få minutter.

Ifølge Gun Violence Archive har det vært 147 masseskytinger i USA hittil i år. Definisjonen på masseskyting er at fire eller flere blir skutt, men ikke nødvendigvis drept.

Flagget på halv stang

President Joe Biden beordret fredag flagging på halv stang ved Det hvite hus og på alle offentlige bygninger i USA, til minne om ofrene i Indianapolis.

– Altfor mange amerikanere dør hver eneste dag som følge av vold med skytevåpen. Dette er en skamplett på vår karakter og det river i nasjonens sjel, sa Biden i en kunngjøring.

Han minnet samtidig om at det bare er én uke siden forrige gang han beordret flagging på halv stang etter en skyteepisode.

Hittil i år er det registrert drøyt 5.400 drap med skytevåpen og skyteulykker med dødelig utfall i USA. Det tilsvarer drøyt 50 hver dag.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Joe Biden