Verden

Suu Kyi sier partiet vil bestå så lenge det finnes folk

Da Aung San Suu Kyi møtte i retten for første gang siden kuppet i Myanmar i februar, sa hun at hennes parti «vil finnes så lenge det finnes mennesker».

En demonstrant holder opp en plakat med bilde av Aung San Suu Kyi under en av de mange demonstrasjonene etter kuppet. Juntaen har slått hardt ned på protestene, og flere hundre er drept. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet.
  • NTB

– Vi møttes i en halvtime. Det var ikke mye tid til å snakke sammen, men hun lot til å være frisk og full av selvtillit, sier advokaten hennes Min Min Soe.

– Hun ønsker at folk skal holde seg sunne og friske og bekreftet at NLD vil eksistere så lenge det eksisterer mennesker.

Nobelprisvinner Suu Kyi var Myanmars sivile leder og leder for partiet Den nasjonal demokratiligaen (NLD) fram til en militærjunta tok makten i Myanmar 1. februar. Partiet ble tvangsoppløste av juntaen før helgen.

Suu Kyi ble satt i husarrest umiddelbart etter kuppet og har ikke vist seg offentlig siden. Mandag var hun beordret til å møte opp personlig i retten for første gang siden kuppet. Rettsmøtet fant sted i et lokale i hovedstaden Naypyidaw, nær 75-åringens hjem.

Den mest alvorlige anklagen mot Suu Kyi gjelder «oppildning til oppvigleri». Hun er også anklaget for å ha brutt loven om statshemmeligheter og for brudd på landets koronaregler.

Det neste rettsmøtet er berammet til 7. juni.

Les også

  1. Angrep mot baser i Myanmar. Rapporter om hundretalls væpnede sammenstøt i april.

  2. Myanmars kuppmakere blir stadig mer brutale. – Jeg har vært på rømmen i to måneder

Les mer om

  1. Aung San Suu Kyi
  2. Myanmar