Verden

Så ulikt reagerer Donald Trump og Hillary Clinton på terroren i Orlando

De to presidentkandidatene har begge kommentert Florida-terroren: Med relativt ulik tilnærming.

  • Lars Molteberg Glomnes

De to amerikanske presidentkandidatene var begge tidlig ute på Twitter søndag, da informasjon om angrepet i Florida begynte å komme.

Gjennom døgnet i etterkant har de begge kommet med en rekke oppdateringer og kommentarer til sine mange millioner av følgere.

Tilnærmingen er likevel ganske ulik. I kjent stil går Trump ut og konstaterer at han har hatt rett med tanke på trusselen fra islamistisk terror, og etterlyser tøffhet.

Her skriver Trump at han er takknemlig for gratulasjonene med at han har rett om radikal islamsk terrorisme. Men at han ikke vil ha gratulasjoner. Han vil ha tøffhet og årvåkenhet, og at «vi må være smarte»!

Denne tweeten har fått mange i USA til å kritisere Trump, blant annet Huffington Post.

(Lenger nede kan du se flere av tweetene til Trump)

  • Få oversikt: Dette vet vi om terroren i Florida

Hillary Clinton legger mer vekt på behovet for samhold, og uttrykker solidaritet.

Under skriver Clinton at hun våknet til de grusomme nyhetene i Florida, og at mens «vi venter på mer informasjon, er tankene mine med dem som er berørt av denne forferdelige handlingen.»

I tweeten under sier Clinton at dette er et tidspunkt å stå samlet på og gjøre alt vi kan for å beskytte «våre samfunn og vårt land.»

Her skriver Clinton at hun ber sammen med ofrene for angrepet i Orlando, og kaller handlingen en terrorhandling og en handling drevet av hat.

Den demokratiske presidentkandidaten tvitret også på spansk. Her skriver Clinton det samme som hun skrev i en tweet på engelsk om at «mens vi venter på informasjon er tankene mine med dem som er berørt av denne forferdelige handlingen.»

Clinton sier her at hun er en av mange millioner allierte av LGBT-samfunnet i USA.

Og at «Vi må sørge for at våpen som ble brukt i går kveld må holdes unna fra terrorister og andre voldelige kriminelle.»

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump skriver at det som har skjedd i Orlando bare er begynnelsen og at en må være tøff.

«Vårt lederskap er svakt og ineffektivt. Jeg så hva som skjedde og ba om et forbud (mot innreise for muslimer til USA journ.anm.)»

Trump viser til rapporter som hevder at drapsmannen i Orlando skal ha ropt «Allah hu Akbar» mens han slaktet ned de som var på klubben. Og at en annen mann ble pågrepet i Los Angeles ved våpen nær en homoparade.

Les mer om den siste saken her hos Los Angeles Times.

Her krever Trump før Obama skal tale at presidenten må gå av umiddelbart i vanære om han ikke nevner ordene «radikal islamsk terrorisme».

Her kan du lese hva Obama sa.

Her sier mangemilliardæren at han ber for ofrene og familiene deres etter den forferdelige hendelsen i Florida.

«Når skal dette stoppe? Når vil vi bli tøffe, smarte og våkne oppe?»

Les også

  1. Denne hjelmen reddet Orlando-politimannens liv

Les mer om

  1. Hillary Clinton
  2. Donald Trump
  3. Orlando-terroren
  4. USA-valg 2016