CNN: Oprah Winfrey vurderer å stille som presidentkandidat

TV-stjernen Oprah Winfrey vurderer å stille som presidentkandidat i 2020. Det opplyser to av hennes nærmeste venner til CNN.

Oprah Winfrey under søndagens Golden Globe-utdeling. F

Flere av Oprah Winfreys nærmeste har innstendig oppfordret henne til å stille, sier kildene til CNN som legger til at den tidligere TV-dronningen nå aktivt vurderer å gjøre det.

Winfreys talsperson vil ikke kommentere opplysningen. Ryktene om at hun vurderer dette skjøt virkelig fart etter takketalen hun holdt under Golden Globe-utdelingen søndag.

Demokratenes håp?

Men den berømte Winfrey har nok moret seg med tanken en stund allerede. I en Twittermelding i september i fjor takket hun for tilliten, «Thanks for your VOTE of confidence», da kommentator John Podhoretz i avisen New York Post la inn et sterkt argument for hennes kandidatur: «Democrats’ best hope for 2020: Oprah».

Svarte kjoler

Noen av de mest berømte filmstjernene kom til utdelingen kledd i svart som en protest mot seksuell trakassering. Laura Dern, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon, Kate Hudson, Margot Robbie, Angelina Jolie, Viola Davis, Justin Timberlake, Kit Harrington, Chris Hemsworth Shailene Woodley var blant skuespillerne som på den måten bidro til at #Metoo-kampanjen ikke ble forbigått i stillhet.

TV-stjernen Oprah Winfrey som nå altså vurderer å stille som presidentkandidat, ble tildelt Cecil B. DeMille-prisen for sin mangeårige TV-karrière. Takketalen hennes blir svært godt mottatt, den går nå sin seiersgang i sosiale medier.

Ber henne stille

Nyheten om at Winfrey muligens kommer til å stille som presidentkandidat, blir tatt godt imot av Trump-administrasjonen.

– Vi ser med glede frem til utfordringen, uansett om den kommer fra Oprah Winfrey eller andre, sier Trumps talsmann Hogan Gidley i en kommentar.

– Uansett hvem som bestemmer seg for å stille opp mot presidenten, vil de møte en president som har oppnådd rekordmye på rekordkort tid, sier Gidley.

Politisk engasjert

63 år gamle Winfrey regnes som en av USAs mest innflytelsesrike kjendiser og har lenge hatt et sterkt politisk og sosialt engasjement.

I 2007 markerte hun seg som en sterk støttespiller av Barack Obama, da han kjempet med Hillary Clinton om å bli demokratenes presidentkandidat.

Winfrey avviste samtidig at hun selv hadde planer om å satse på politikken, til tross for at meningsmålinger viste at Obama burde velge henne som sin visepresidentkandidat.