Sex, video og sengeprat knuste Putins største motstander

Skjult kamera i garderobeskapet fanget utroskapen til den russiske opposisjonslederen. Så ble bildene vist på Putin-kontrollerte TV-stasjoner.

Et skjult kamera i klesskapet og flere mikrofoner i leiligheten til den russiske opposisjonslederen filmet utroskap. Deretter ble bildene og lydopptak publisertt på den Putin-kontrollerte TV-kanalen NTV (bilde). Nå får videoen så store følger at flere opposisjonspolitikere vil trekke seg fra det kommende valget
  • Per Anders Johansen

Hvem som installerte kameraer i soverommet til den tidligere statsministeren i Russland, Mikhail Kasianov, er ikke kjent. Men den gamle KGB-metoden er skremmende effektiv.

Han var opposisjonens største håp foran høstens store parlamentsvalg.

På videobildene har Kasianov sex med en medarbeider i opposisjonspartiet Parnass i sin private leilighet. Bildene fant raskt veien til den store Putin-kontrollerte TV-stasjonen NTV.

Tre uker senere etter at videoen ble vist i statsmediene, er den russiske opposisjonen mer splittet enn på lenge.

Sex, video og Putin-kritikk

tae2c036_doc6pgifg7ev34rqsr6d0e.jpg

De mest intime sexscenene ble ikke vist på Putins TV-kanaler, men bildene etterlot ingen tvil om hva som foregikk.Utroskapen var ille nok for opposisjonslederen, som er gift og har to barn.

Men det som skjedde etter hyrdestunden, var trolig enda verre:

Paret ble liggende og småprate om Kasianov selv, hans private familieanliggende, om hvordan han tjente seg søkkrik på 90-tallet og hans nærmeste politisk allierte – noen av Putins hardeste kritikere.

Korrupsjonsjegeren Aleksei Navalnyj ble for eksempel betegnet som "en drittsekk" og et dårlig menneske, mens Kasianov selv skrøt av hvordan han selv skapte en formue ved å "kjøpe noe for fem kopek og selge det for fem rubler".

TV-kanalen NTV brukte 40 minutter på karakterdrapet, og siden gikk videoen viralt.

Her er siste triks til Storebror:

Trekker seg før valgkampen har startet

Den tidligere russiske statsministeren Mikhail Kasianov under en minnemarsj etter drapet på opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov. Nå er Kasianov selv utsatt for en serie grove angrep som betegnes som et grovt "karakterdrap".

Før jul klarte de splittede opposisjonsgruppene å stille en felles liste til høstens Duma-valg.Nå har flere allerede bestemt seg for at det ikke har noen hensikt å stille til valg.

En uke etter sexvideoen trakk en av de allierte seg, og begrunnet dette med at videoen hadde gjort "alvorlige politisk skade".

Denne uken braket Kasianov og opposisjonsleder Aleksej Navalnyj sammen i en bitter ordkrig på Facebook med gjensidige beskyldninger om å lyve.

— Vi visste på forhånd at vi ville bli undertrykket og presset. Vi trekker oss ikke fra valget, sa Kasianov på en pressekonferanse forrige uke i Samara ifølge Interfax.

De færreste fikk med seg den viktigste nyheten i forrige uke. Her er en siste sjanse:

— Trodde ikke de ville sette inn kameraer

Kasianov var tidligere statsminister under Putin. Da han ble avsagt og tilbudt en ny jobb, sa han nei til Putin. Det er det få som har gjort uten at det få følger.

Få opposisjonspolitikere er trakassert så grovt over så lang tid som Kasianov, som frem til desember 2004 var Putins egen statsminister. — Jeg forventet ikke at de ville pirke opp låsen til min leilighet og installere mikrofoner og kameraer, sier Kasianov i et intervju med avisen Moscow Times.

— Dette er noe som bare to spesialtjenester i Russland er i stand til: FSB eller FSO, den Føderale Sikkerhetstjeneste, sa Kasianov.

Tillegg finnes private sikkerhetsgrupper med tidligere KGB-folk, som har lang erfaring med slike metoder.

Avisen minner samtidig om at opposisjonslederen ble kalt "Misha 2 prosent" på 90-tallet på grunnlag av påstander om at han alltid tok en bit av kaken når offentlige oppdrag ble delt ut.

Opposisjonslederen har prøvd å få stoppet spredningen av de skjulte sex-opptakene, uten suksess.

Denne saken fant vi også på russiske sosiale medier. Det gjorde en norsk milliardær ganske irritert på Aftenpostens journalist. Les saken, så forstår du hvorfor:

Siste av en lang rekke angrep

De to russiske opposisjonslederne før jul da de ble enige om en felles liste før høstens parlamentsvalg. Etter tre mørke uker for for opposisjonen, anklaget de hverandre i dag for å være løgnere på Facebook.

Tidligere i april ble korrupsjonsjegeren Navalnyj fremstilt som CIA-agent i statlige TV-nyhetene, basert på åpenbart fabrikkerte dokumenter.15. april stormet FSB-agenter Moskva-kontorene til et selskap eid av oligarken Mikhail Prokhorov. Han er kritisk til Putin og eier avisen RBK, en av de største og beste uavhengige avisene i Russland.

Kasianov selv ble i januar truet av Tsjetsjenias eneveldige leder Ramzan Kadyrov, som i en video la inn opposisjonslederen i siktet til et snikskyttervåpen.

I februar ble han angrepet med kaker og truet av ukjente menn. En av hans nærmeste rådgivere ble akutt syk av forgiftning, mens en annen risikerer fengsel etter høstens lokalvalg.

Denne presten fikk alvorlige problemer han ble filmet på gaten mens han gikk amok:

Slik lærer ungene å fange James Bond og andre slemme typer: