Det var ventet at 10.000 mennesker ville delta i 8.mars-arrangementet i Oslo sentrum, men politiet anslår at det var dobbelt så mange.
Morten Uglum
Ella Fyhn, Ellisiv Aure og Ea Baklund, alle 14 år gamle, fikk den aller største applausen på Youngstorvet i kveld. Sammen med veldig mange andre unge (og noen voksne) gikk de under parolen «Jeg går på skole, ikke kall meg hore». De ble klapet frem gjennom Oslos gater.
Morten Uglum

I Oslo var en av hovedparolene «Jeg går på skole, ikke kall meg hore! Stopp sexismen i skolegården», inspirert av de tre jentene Ellisiv Aure (14), Ella Fyhn (14) og Ea Baklund (14) sitt Si;D-innlegg om trakassering på skolen.

En kvinne som deltok i 8. mars-markeringen i Brussel, Belgia.
YVES HERMAN
I Madrid sluttet tusenvis av kvinner seg til markeringen under slagordet #BalanceforBetter, et utspill om en mer kjønnsbalansert verden.
Bernat Armangue
To studenter, kledd ut som karakterer fra serien «The Handmaid’s Tale, står utenfor inngangen til et universitet i Honduras.
JORGE CABRERA
I Venezuela deltok opposisjonsleder Juan Guaidó, som mange nasjoner anerkjenner som landets rettmessige leder, i en markering av kvinnedagen i hovedstaden Caracas.
IVAN ALVARADO / X01744
I Nairobi marsjerte hundrevis i gatene for å sette et søkelys på vold, seksuelt misbruk og diskriminering i arbeidslivet.
KHALIL SENOSI / TT NYHETSBYRÅN
Et medlem av en fagforening i Korea deltar i kvinnemarsjen i Seoul. Flere tusen deltok på markeringen i hovedstaden, og krevde bedre arbeidsforhold for kvinner.
Lee Jin-man
Kvinner markerte den internasjonale kvinnedagen i Istanbul.
KEMAL ASLAN

I Istanbul tok opprørspoliti i bruk tåregass for å spre tusenvis av demonstranter som forsøkte å gjennomføre en kvinnedagsmarkering, ifølge NTB.

Politiet forsøkte å oppløse en kvinnemarsj i Istanbul. Det ble brukt tåregass og gummikuler mot demonstrantene.
MURAD SEZER

Politisperringer ble satt opp ved inngangen til Istiklal-gaten, og politiet skjøt flere tåregasspatroner mot folkemengden for å tvinge 8. mars-toget tilbake.

Politiet sier at marsjen ikke hadde fått den nødvendige tillatelsen.

Myndighetene har begrenset muligheten til å demonstrere i landet de siste årene. Hensynet til sikkerheten oppgis som årsak.

Pakistanske kvinner feiret 8. mars i Karachi.
Fareed Khan
Politikvinner fra Pakistan deltok også i markeringen av kvinnedagen.
K.M. Chaudary

I Filippinene gikk flere kvinner i marsj for å protestere mot landets president, Rodrigo Duterte.

En kvinnelig aktivist med et pannebånd der det står «#nok» deltar i markeringen i Filippinenes hovedstad, Manila.
AARON FAVILA

Ifølge The National skal Duterte ha spøkt om voldtekt og seksuelt misbruk gjentatte ganger.

Presidentens representanter har sagt at uttalelsene kun var ment som vitser, mens deltagerne i landets kvinnemarsjer mente uttalelsene allikevel var uakseptable.

I Kiev marsjerte aktivister for likestilling, og en slutt mot vold mot kvinner.
GLEB GARANICH
Ukrainske kvinner marsjerte i Kiev.
GLEB GARANICH
Kvinnelige soldater i Tyskland delte ut blomster ved Barndenburg Gate i Berlin.
HANNIBAL HANSCHKE
I India marsjerte tusenvis av kvinner mot vold, overgrep og diskriminering i arbeidslivet. Vold mot kvinner i landet har økt de siste årene, til tross for strengere lover.
Manish Swarup