Verden

Terrorsiktet på Facebook: «Trump, du feilet i å beskytte nasjonen din»

Begge de to store tabloidavisene i New York har fått tilgang på bilder av den mistenkte selvterroristen like etter at han ble pågrepet.

Mannen som er pågrepet mistenkt for å ha gjennomført rørbombeangrepet på en T-banestasjon i New York, skal ha skrevet på Facebook «Trump, du feilet i å beskytte nasjonen din».

  • og NTB

Ullah er siktet for terrortrusler og for å støtte terrorisme etter bombeeksplosjonen mandag. Meldingen på Facebook ble skrevet tidligere på dagen, melder CNN.

– Akayed Ullah, den mistenkte som ble pågrepet i gårsdagens terrorangrep i New York, er blitt siktet for ulovlig besittelse av våpen, for å støtte en terrorhandling og for å ha framsatt terrortrussel, skriver New York-politiet på Twitter.

Rørbomben Ullah hadde festet til kroppen eksploderte bare delvis, trolig på grunn av feilkonstruksjon. 27-åringen ble sendt til sykehus med alvorlige skader i overkroppen og på hendene.

Tre andre ble først meldt såret i det politiet sier var en terroraksjon i morgenrushet, men det viste seg senere at de slapp fra hendelsen med øresus og hodepine.

Akayed Ullah (27) ligger på bakken i en av gangtunnelene i New Yorks busstasjon Port Authority. Ullah hadde festet en bombe til kroppen som han detonerte mandag morgen. Borgermester Bill de Blasio bekrefter at det var et terrorforsøk.

Ifølge politiet brukte gjerningsmannen julelys, fyrstikker og et ni volts batteri for å antenne bomben, og borrelås for å feste den til kroppen. Politiet mener han mest sannsynlig fant oppskriften på internett.

Angrepet fant sted i en undergang på T-banestasjonen mellom 7th og 8th Avenue i morgenrushet klokka 7.30 mandag, under bussterminalen Port Authority.

– Dette var forsøk på et terrorangrep. Takk Gud for at gjerningsmannen ikke klarte å oppnå sitt mål, sier New Yorks ordfører Bill de Blasio.

Ifølge amerikanske myndigheter dro Ullah fra Bangladesh til USA på familievisum i 2011, bodde i Brooklyn og jobbet som taxisjåfør.

Polititjenestemenn avbildet idet de frakter Akayed Ullah på en båre inn i en ambulanse mandag. Foto: AP / NTB scanpix