Verden

USAs utenriksminister Mike Pompeo har landet i Nord-Korea

USAs utenriksminister Mike Pompeo har ankommet Nord-Korea. Han sier en mulig løslatelse av tre amerikanske statsborgere ikke står på dagsordenen for besøket.

USAs utenriksminister Mike Pompeo har landet i Pyongyang der han skal møte Kim Jong-un for å forberede toppmøtet mellom Kim og president Donald Trump. Alex Brandon / AP / NTB scanpix

 • NTB

Møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil i all hovedsak dreie seg om det kommende toppmøtet mellom Kim og USAs president Donald Trump, sier Pompeo.

Utenriksministerens fly landet i Pyongyang onsdag morgen lokal tid. Det er ventet at han vil ta inn på et hotell i noen timer før møtet starter.

Dette er Pompeos andre kjente besøk til Nord-Korea. I påsken ble han den første amerikaneren til å gjennomføre et offisielt møte med Kim.

Les også:

 • Kim Jong-un har besøkt Kina
 • Sør-Korea melder at Nord-Korea har begynt å fjerne propagandahøyttalere ved grensen

Da Trump annonserte Pompeos besøk til Nord-Korea, sa han at det ville være fantastisk om de tre amerikanerne som sitter fengslet i landet, blir løslatt.

På flyet til Pyongyang uttalte utenriksministeren imidlertid at en eventuell løslatelse ikke vil bli tema for møtet. Samtidig håper han at Nord-Korea «vil gjøre det rette», skriver Reuters.

Trump har tidligere opplyst at tidspunkt og sted for møtet med Kim allerede er avtalt, men har så langt ikke gått ut med detaljene.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. Donald Trump
 3. Mike Pompeo
 4. Kim Jong-un

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nord-Korea kritiske til forhandlingene med USA

 2. VERDEN

  Russland og Nord-Korea enige om toppmøte

 3. VERDEN

  Nord-Korea vil ikke snakke med USAs utenriksminister

 4. VERDEN

  Pompeo til Nord-Korea torsdag

 5. VERDEN

  President Trump: Tre amerikanere er løslatt i Nord-Korea

 6. VERDEN

  Trump tar imot amerikanere som har vært fengslet i Nord-Korea