Tyrkisk fjernsyn: Opptak viser menn frakte bort Khashoggis likdeler

En tyrkisk fjernsynsstasjon har publisert opptak som viser menn bære det som angivelig er den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis likdeler.

Den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på landets konsulat i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix

Opptaket er fra et overvåkingskamera og er blitt publisert av fjernsynsstasjonen A Haber. Opptaket viser tre menn som bærer fem kofferter og to store svarte bager om bord på en minibuss ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul, og deretter ankommer en garasje ved konsulboligen.

Med henvisning til ikke navngitte tyrkiske kilder får A Haber opplyst at Khashoggis parterte kropp var fordelt i koffertene og bagene.

Konsulboligen ligger ikke langt unna det saudiarabiske konsulatet der 59 år gamle Khashoggi ble drept 2. oktober i fjor. Tyrkiske kilder har tidligere hevdet at Saudi-Arabia sendte et team på 15 menn som, etter å ha kvalt Khashoggi på konsulatet, parterte ham. Deretter skal likdelene ifølge meldinger i tyrkiske medier ha blitt løst opp i syre.

Ingen levninger av Khashoggi er funnet, til tross for søk foretatt av tyrkiske myndigheter både på konsulatet og i konsulboligen, samt andre steder.

Khashoggi var en regimekritisk journalist som skrev for The Washington Post. Han ble drept på konsulatet i Istanbul da han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål med sin tyrkiske forlovede.

Saudi-Arabia innrømmet etter hvert at han ble drept der, men har avvist påstander om at landets kronprins Mohammed bin Salman beordret drapet. Myndighetene i Riyadh har imidlertid sagt at 21 personer er pågrepet i forbindelse med drapet. Tyrkia har bedt om å få utlevert 18 mistenkte, blant dem de 15 fra den antatte dødsskvadronen.