Verden

New Zealand finner ingen russere som kan utvises

New Zealand sier de gjerne vil utvise russiske spioner i solidaritet med Storbritannia etter giftangrepet i Salisbury. Problemet er at de ikke finner noen.

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at de ikke finner noen uoffisielle russiske etterretningsoffiserer i landet. Foto: DAVID GRAY / Reuters

 • NTB

USA, 14 EU-medlemmer, Norge, Australia og flere andre land bekreftet mandag at de utviste russiske diplomater som svar på giftangrepet i Salisbury. Til sammen vil langt over hundre russere bli utvist fra minst 23 land.

New Zealand, en tidligere britisk koloni som er en nær alliert av Storbritannia, har i prinsippet tilbudt solidaritet, men innrømmer at de rett og slett ikke har noen russere de kan utvise. Dermed er det lite de kan gjøre for å vise støtte.

–Vi har gjennomført en sjekk i New Zealand. Vi har ingen uoffisielle russiske etterretningsoffiserer her. Hadde vi hatt det, hadde vi utvist dem, sier statsminister Jacinda Ardern til statlig radio.

 • Russland svarer på norsk utvisning: Vil få konsekvenser

– Når det er en rekke internasjonale interesser, overrasker det meg at New Zealand ikke topper listen deres? Nei, faktisk, sier han videre.

Ardern understreker videre at New Zealand «fortsatt vil undersøke videre tiltak som kan støtte det internasjonale samfunnet når det gjelder angrepet i Salisbury».

Russland har benektet at de sto bak giftangrepet, som førte til at den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble innlagt på sykehus i kritisk tilstand.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. New Zealand
 2. Russland
 3. Storbritannia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  USA kaster 60 russiske «spioner» ut av landet

 2. VERDEN

  Norsk forsker: – Putin har malt seg selv inn i et hjørne

 3. NORGE

  Giftangrepet: Norge vil ikke straffe Russland nå

 4. NORGE

  Norge straffer Russland - utviser diplomat

 5. KOMMENTAR

  «Hvis en baktanke med forgiftningen i Salisbury var å splitte Vesten ytterligere, lyktes Vladimir Putin ikke.»

 6. VERDEN

  Syv russere utvises fra Russlands delegasjon til NATO