Verden

Myndighetene har dårlig tid: Må snart ta beslutning om redningsaksjon i Thailand

Ifølge CNN er helsetilstanden til de tolv guttene og treneren deres i grotten i Thailand for dårlig til at de kan evakueres med det første.

De tolv guttene og deres fotballtrener har sittet innesperret i grotten siden 23. juni. Ennå vet ikke myndighetene hvordan de skal få dem ut på en trygg måte.
  • og NTB
  • Eirik Husøy
    Journalist

Thailandske myndigheter frykter at det kraftige regnet som er varslet de neste dagene, vil gjøre at vannstanden i grotten skal stige så mye at dykkere ikke lenger kan ta seg inn til de innesperrede guttene.

De som leder redningsoperasjonen, må ta en avgjørelse innen få timer på om de skal ta sjansen nå, eller om de skal gjennomføre en tryggere redningsaksjon senere, skriver NRK.

Da må de i så fall vente til etter at monsunregnet er over i oktober.

  • Se bildene fra grotten: Slik er den farefulle ferden ut for fotballaget i Thailand.

– For svake

Ifølge CNN er to av guttene og treneren er for svake til å ta seg ut på egen hånd på grunn av underernæring og generelt av oppholdet i grotten.

Informasjonen kommer fra et medisinsk team som har vært inne i grotten.

En medisinsk undersøkelse av de 13, som har sitter fast i en grotte i Thailand i snart to uker, konkluderer med at det er for farlig å forsøke å få gruppen ut med det aller første.

Det oppgir en marinejeger fra Thai Navy Seals til CNN torsdag.

Pumper inn oksygen

Redningsarbeiderne har torsdag begynt å frakte flytevester inn til guttene i grotten.

Det blir nå pumpet oksygen inn i kammeret hvor gruppen oppholder seg, samtidig som det blir pumpet vann ut av grotten, slik at guttene kan komme seg ut uten å dykke i for lange strekk.

– Det er veldig utfordrende. Det er null sikt og svært trangt, sier en av dykkerne på stedet, Matt Fitzgerald, til pressen som er samlet i området rundt åpningen til grotten, ifølge TV 2.

  • Les mer om dramaet i Thailand her:

Les også

  1. Tolv gutter fra fotballag funnet i live i grotte i Thailand

  2. Skjennepreken eller heltemottagelse? Diskusjonen pågår om hvorfor guttene var i grotten.

  3. Dette er redningsarbeidernes fire alternativer for å få guttene ut av grotten

Les mer om

  1. Thailand