Verden

To kvinner på tempelbesøk i India skapte historie og voldelige protester

Det brøt ut voldelige sammenstøt i Sør-India etter at to kvinner trosset tradisjonalister og gikk inn i et av hinduismens helligste templer.

Protestanter blokkerer trafikk og roper slagord etter at to kvinner klarte å ta seg inn i Sabarimala-tempelet, en av verdens største hinduistiske pilegrimsmål, i Thiruvananthapuram i Kerala i India.
 • og NTB

Politiet brukte tåregass, sjokkgranater og vannkanoner mot demonstranter og de to rivaliserende gruppene i den sørlige delstaten Keralas hovedstad, Thiruvananthapuram, melder lokale medier.

Indias høyesterett omgjorde i september en lov fra 1972 som forbød kvinner mellom 10 og 50 år å gå inn i det gullbelagte Sabarimala-tempelet.

De siste ukene har hinduistiske tradisjonalister, støttet av statsminister Narendra Modi fra det hindunasjonalistiske partiet BJP, forhindret kvinners forsøk, noen ganger voldelige, på å få tilgang til tempelet.

Men onsdag klarte 42-årige kvinner, med hjelp fra aktivister, å komme seg inn i tempelet. De forlot det uten å bli oppdaget, bekrefter polititjenestemenn.

– Vi kom ikke inn i helligdommen ved å klatre de 18 hellige trappene, men ved å gå inn gjennom stabsporten, forteller en av kvinnene.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5