Trump stormet ut fra budsjettmøte med demokratene

USAs president Donald Trump stormet ut fra et forhandlingsmøte om bevilgninger til grensemur etter at demokratene nok en gang ikke vil gi ham sin støtte.

President Donald Trump møtte onsdag Demokratenes ledelse i Kongressen. Han forlot møtet da han ikke fikk støtte til muren. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB

– Beklageligvis reiste presidenten seg og gikk ut. Han spurte Pelosi om hun vil støtte muren hans. Da hun sa nei, reiste han seg og gikk ut, sier Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, etter onsdagens feilslåtte budsjettmøte mellom Trump, Schumer og Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.

Ifølge Schumer slo også Trump i bordet før han forlot samtalene.

– Han slo på et vis i bordet og gikk. Nok en gang var vi vitne til et raserianfall fordi han ikke fikk det som han ville, sier Schumer.

– Det var svært, svært beklagelig, og etter min mening noe upassende for en president, sier Schumer. Pelosis ordvalg er «så trist».

Møtet fant sted bare få dager før føderalt ansatte skulle ha fått utbetalt lønn, noe de ikke får som følge av nedstengningen i offentlig sektor.

– Bortkastet tid

– Presidenten ser ikke ut til å la seg berøre av det. Det virker som om han tror de bare kan spørre pappaen sin om mer penger, men det kan de ikke, sier Pelosi.

– Fullstendig bortkastet tid, skrev Trump på Twitter etter møtet med Demokratenes to ledere i Kongressen.

Presidenten skriver at han spurte Pelosi om hun vil gi sin støtte til grensesikkerhet hvis han går med på å støtte et budsjettutkast som demokratene ønsker å få vedtatt.

– Jeg spurte om hva som kommer til å skje om 30 dager hvis jeg raskt får fortgang i ting, og om hun da kommer til å godkjenne grensesikkerhetstiltak som inkluderer mur eller stålbarriere. Nancy sa nei. Jeg sa farvel, ikke noe annet vil fungere!, skrev Trump etter det avbrutte møtet.

Langvarig

Trump ønsker 5,7 milliarder dollar til å bygge en mur langs grensen mot Mexico. Demokratene mener en mur ikke vil utgjøre mye fra eller til for å håndtere problemene ved grensen. De anklager i stedet Trump for å innta en hard linje som har skapt humanitær krise.

I forkant av onsdagens møte sa Trump til fremmøtte journalister at nedstengningen i offentlig sektor vil vare så lenge det er nødvendig. Den delvis nedstengningen er nå inne i sin 19. dag, den nest lengste såkalte shutdown noensinne.

Flere republikanske senatorer har tatt til orde for at statsapparatet bør gjenåpnes mens samtalene rundt grensemuren fortsetter.

California-brannene

I en melding på Twitter tidlig onsdag truet Trump med å stanse videre krisebevilgninger til California etter de omfattende brannene, med mindre den demokrat-ledede delstaten «tar seg sammen, noe som er lite sannsynlig».

– Milliarder av dollar blir sendt til delstaten for å håndtere skogbranner, som – med riktig skogforvaltning – aldri burde ha funnet sted, skrev presidenten.

Trump mener dårlig forvaltning av skogene er årsak til fjorårets storbranner, der over 80 personer mistet livet. Demokrater i delstaten har vist til at klimaendringer har utgjort en stor faktor.