Verden

Tårevått gjensyn på Gardermoen

Etter syv måneder på Gazastripen kunne endelig norskpalestinske Najah Aburayya og hennes fem barn sette føttene på norsk jord igjen. I ankomsthallen ventet ektemannen og pappa Hisham Aburayya.

Gjensynsgleden var stor da 9 år gamle Nahed Aburayya møtte pappa Hisham Aburayya på Gardermoen lørdag formiddag. Cornelius Poppe / SCANPIX

Les også

Rice: - Vanskelig for Israel å skåne sivile

Les også

Norsk Folkehjelp truffet på Gaza

Les også

Gaza: Krigen dag for dag

Les også

- Svært spent på grensen

– Jeg har ventet og ventet. Gått rundt i huset, og jeg har knapt sovet de siste nettene. Jeg har hele tiden tenkt at de kanskje ikke lenger er i live. Kanskje jeg aldri skulle få se dem igjen, sier en tydelig preget Hisham Aburayya fra Vang i Valdres til NTB i ankomsthallen på Gardermoen lørdag formiddag. Hans kone, norskpalestinske Najah Aburayya, og deres fem barn er hvert øyeblikk ventet gjennom tollsonen.

Minutter senere kommer først ni år gamle Nahed smilende sin far i møte, og like etter møtes resten av familien i en gledesstrålende omfavnelse.

Familien skulle på en to ukers ferie til Egypt da skoleferien begynte i juni i fjor. De ble fortalt at det var trygt å besøke venner og bekjente på Gazastripen, men da de kom til området fikk de ikke slippe ut igjen. Norske myndigheter har de siste ukene jobbet på spreng for å få Valdres-familien ut av Gazastripen. Torsdag ble de fraktet over grensen til Jordan, kjørt til hovedstaden Amman, og derfra med fly til Norge.

– Jeg har ikke sovet, og det har vært kjempeskummelt. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, sier Hishams datter, 14 år gamle Nedaa, etter gjensynet med pappa.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Bjørgen tilbake på norsk jord: – Nå har jeg nådd målene mine

 2. KOMMENTAR

  «Sett flomlyset på seksåringene»

 3. SPORT

  Her får sølvjenta klem av gullgutten - og en overraskelse av familien

 4. SPORT

  Kristoffs herlige gjensyn med familien: – Jeg glemmer fort at jeg er sliten og trøtt

 5. VERDEN

  Rapport: Israel dreper stadig flere palestinske barn

 6. SPORT

  Slik ble VM-helten hedret da han landet i Norge