Dette skjedde på krigens 38. dag

Den ukrainske forhandlingslederen sier at grunnlaget for samtaler på presidentnivå er klart.

En frivillig inspiserer et lik på gaten i byen Butsja i Kyiv-regionen.

1. Ukraina: - Kan avholdes direkte samtaler

Ukrainas forhandlingsleder sier lørdag at arbeidet med en fredsavtale mellom Ukraina og Russland har kommet langt nok til å bli løftet til presidentnivå.

– Russisk side har bekreftet at den deler holdningen om at utkastet er tilstrekkelig utarbeidet til at det kan avholdes direkte samtaler mellom de to landenes ledere, sier Davyd Arakhamia til Interfax Ukraine.

Ifølge Arakhamia har Russland akseptert alle forslagene til Ukraina, unntatt det som gjelder Krim-halvøya.

Uttalelsen er ikke bekreftet fra russisk side.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal være klar til å organisere møtet.

– Hverken dato eller sted er kjent, men vi tror at stedet med all sannsynlighet blir Istanbul eller Ankara, sier Arakhamia.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har flere ganger tidligere oppfordret sin russiske kollega Vladimir Putin til å delta på et toppmøte.

2. Skal ha tatt tilbake kontroll over Kyiv-regionen

Ukrainske tropper har tatt tilbake kontrollen over hele Kyiv-regionen, melder Reuters.

Nyhetsbyrået siterer en uttalelse fra Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Malyar på Facebook der hun i et innlegg skriver at området er "frigjort".

Ukrainske styrker har gjenerobret hele Kyiv-regionen, skriver viseforsvarsminister Hanna Maljar på Facebook.

Russiske styrker har ikke lykkes i å omringe eller trenge inn i hovedstaden Kyiv, men det har pågått kamper i forstedene både nord, øst og vest for byen i over en måned.

Tidligere lørdag sa rådgiveren til president Zelenskyj, Oleksij Arestovytsj, at ukrainske styrker har tatt tilbake rundt 30 småbyer utenfor Kyiv.

3. Flere døde funnet i by utenfor Kyiv

Rett før klokken 19 melder nyhetsbyrået AFP om nærmere 300 personer er begravet i en massegrav i byen Butsja, vest for Kyiv.

Tidligere på dagen ble det meldt om at likene etter minst 20 menn i sivile klær ble funnet i en enkelt gate i samme by, ifølge AFPs egne journalister.

Levningene ble funnet av ukrainske styrker, etter at de gjenerobret byen fra russiske styrker.

En av de døde mennene hadde hendene bundet sammen og de døde var strødd ut over flere hundre meter i en boliggate i byen, forteller journalister fra nyhetsbyrået, som er på stedet.

Det er ikke kjent hvordan mennene døde, men minst en av dem hadde et stort sår i hodet. Et åpent ukrainsk pass ble funnet ved siden av mannen som hadde hendene bundet, sammen med et stykke hvitt tøy.

Tilstanden til de døde kroppene kan tyde på at de har ligget der i flere dager.

4. Russiske styrker angrep demonstranter

Minst fire personer skal være skadet etter at russiske styrker skjøt mot demonstranter i byen Enerhodar lørdag.

Byen ligger i nærheten av kraftverket Zaporizjzja, som ble tatt av russiske styrker tidlig i mars.

En video fra byen gjengitt av flere medier viser hvordan sivile flykter mens det blir avfyrt skudd.

«Folk kom dit med familiene sine, det var også barn der», skriver Energoatom, selskapet som driver kraftverket, på sin Telegram-kanal ifølge The New York Times.

Ifølge selskapet var innbyggerne samlet for et fredelig møte til støtte for Ukraina.

5. Ukraina hevder styrker samles i Transnistria

Den ukrainske generalstaben hevder at russiske styrker nå samles i Transnistria. Det er en utbryterrepublikk som har erklært seg uavhengig av Moldova.

Dette skriver avisen Financial Times.

Frykten skal være at styrkene som angivelig er samlet i Transnistria, vil gjennomføre angrep inn i det sørvestlige Ukraina.

Myndighetene i Moldova avviser imidlertid at russiske styrker samler seg i området, men sier at de «følger situasjonen nøye».

Også separatistmyndighetene i Transnistria benekter at russiske styrker nå samles i området.

6. Savnet fotojournalist ble funnet drept i Ukraina

Den ukrainske fotojournalisten Max Levin, som ble meldt savnet utenfor Kyiv 13. mars, er funnet drept, opplyser ukrainske myndigheter.

Levin har jobbet som fotojournalist, dokumentarfotograf og kameramann for flere ukrainske og internasjonale medier som BBC, AP og Reuters.

13. mars forsvant han i Vysjorod-distriktet i Kyiv, der det da pågikk harde kamper mellom russiske og ukrainske styrker.