To bomber gikk av på turiststed i Thailand: Minst én drept og 19 skadet

Syv av de skadede er utlendinger, men foreløpig er det ingenting som tyder på at nordmenn er rammet.

Turistbyen Hua Hin ble rammet av to bomber torsdag kveld.
  • Er du i området? Tips oss på tips@aftenposten.no eller telefon +47 941 27 577.

UD opplyser til Aftenposten at det ikke er noe som tyder på at nordmenn var blant de som ble rammet da to bomber gikk av den populære turistbyen Hua Hin, nord på Malayahalvøya i Thailand.

Bombene var gjemt i blomsterpotter og ble detonert ved hjelp av mobiltelefon, opplyser thailandsk politi tilBBC.

Potteplantene sto 50 meter fra hverandre, og bombene eksploderte med en halvtimes mellomrom, klokken 21.30 og 22.00 torsdag kveld.

Attentatet fant sted utenfor en bar i et populært utelivsområde i Soi Bintabat, i Hua Hin-provinsen.

En kvinne ble drept

En kvinne ble drept i angrepet. Hun sto ved en matvogn utenfor baren, nærmest bombene. 19 er skadet, melder The Bangkok Post. Syv av de skadede er utlendinger, fire kvinner og tre menn, skriver avisen. To av dem er britiske statsborgere.

Den lokale politisjefen, Sutthichai Srisopacharoenrat, opplyser til Bangkok Post at tilstanden er kritisk for tre av de skadede.

Ifølge lokalt politi skal bombene ha blitt detonert ved hjelp av mobiltelefoner.

Hua Hin ligger nord på Malayahalvøya i Thailand.

Tvillingbomber som taktikk

To bomber med kort tids mellomrom er en vanlig taktikk i denne delen av Thailand. Etter den første bomben stimler folk sammen for å kikke og politiet ankommer for å etterforske. Da utløser terroristene den andre bomben. Alle skadene kom denne gangen som følge av den andre bomben, skriver Bangkok Post.

– Tvillingbomber er vanlige i Thailands tre sørligste provinser, men slike angrep er sjeldne i turistområdene, sier BBC-korrespondent Jonathan Head til egen kanal.

Sjekker om nordmenn er rammet

Det er flere norske reiseselskaper som tilbyr reiser til området, blant dem Ving, Star Tour og Apollo. Apollo har ti passasjerer i Hua Hin, opplyser kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

– Vi jobber nå for å redegjøre for dem og sørge for at de har det bra. Så vil vi selvfølgelig følge opp og hjelpe dem med det de eventuelt trenger, sier Rivera til NTB.

Kjent turistmål

Til NRK opplyser Ving at de har to gjester i området. Star Tour har ikke noen reiser til Hua Hin før i oktober, opplyser kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren til NTB.

– Vi har vært i kontakt med vår beredskapsavdeling for å sjekke våre reisende, men kan opplyse at vi ikke har noen gjester i dette området akkurat nå, sier Aspengren til NTB.

Bombeangrep i fjor

Siden 2004 er over 6500 mennesker drept i forbindelse med opprøret i de tre sørligste provinsene i Thailand.

I fjor sommer ble minst 22 mennesker drept i et bombeangrep mot helligdommen Erawan i hovedstaden Bangkok. Militærjuntaen som styrer landet, uttalte den gang at det trolig dreide seg om innenlandsk, ikke internasjonal terrorisme.