Kongsbreen nordvest på Spitsbergen trekkes spesielt frem av CNN.

CNN kårer Svalbard til ett av verdens 25 vakreste steder

I et eksklusivt selskap av reisemål beskrives Svalbard som den perfekte destinasjon for polarekspedisjoner.

CNN har laget en liste over verdens 25 vakreste steder. I listen som trekker frem det CNNs skribent mener er «det beste av det beste», finner man Svalbard.

Det beskrives som det perfekte reisemål for polarekspedisjoner, der det ligger midt i Arktis, mellom Nordpolen og Fastlands-Norge.

«Tusenvis av isbjørner gjør Svalbard til et av de beste stedene i verden for å få øye på den utrydningstruede arten på nært hold, samtidig som nordlyset ofte danser over den mørke vinterhimmelen», skriver CNN om Svalbard, og anbefaler tur med snøscooter eller hundekjøring med huskyer i snølandskapet.

Les også

Noen fjelltopper er gjevere å bestige enn andre. Her finner du noen av dem.

Zhangjiajie National Forest Park i Kina.

Flere av verdens vakreste

Blant stedene på listen finner man også Zhangjiajie National Forest Park i Kina, landets første sted som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Også Ha Long Bay i Vietnam figurerer på listen. Dette er blitt en av de mest populære naturattraksjonene i Sørøst-Asia.

Ha Long Bay i Vietnam.
Maldivene er blitt et populært turistmål.

Maldivene er også nevnt i listen over verdens vakreste steder, med sine lange, hvite sandstrender og tropiske hytter i havet.

Petra, den perfekt bevarte oldtidsbyen i Jordan med klipper og fjellvegger på alle kanter, er også oppført på CNNs toppliste.

Les også

Verdens «farligste» gangsti er blitt både trygg og uanstrengende, men setter høydeskrekken på prøve

Petra, den perfekt bevarte oldtidsbyen i Jordan.
Denali National Park i Alaska, med fjellet Mount McKinley.

På listen har CNN også funnet plass til Denali National Park i Alaska. Her finner man Nord-Amerikas høyeste punkt. I denne nasjonalparken kan man dessuten se grizzlybjørner året rundt.

Også Monument Valley i delstaten Utah i USA trekkes frem. Ørkenlandskapet og bilder fra hesteryggen viser «den ville vesten» i ett bilde, skriver CNN.

Monument Valley i delstaten Utah.