Syklist omkom under vill biljakt i Malmö

En syklist som ble påkjørt under en politijakt biljakt i Malmö midt i rushtiden døde på sykehuset.

To personer ble påkjørt av en personbil som ble jaget av politiet gjennom den svenske byen Malmö rett etter klokken 17 tirsdag ettermiddagg. En mann er pågrepet, skriver avisen Sydsvenskan.

Ifølge avisen var hendelsesforløpet som følger:

Ved femtiden tirsdag ettermiddag kolliderte to biler sentralt i byen. En tredje personbil, som ikke var involvert i ulykken, ble stående, men ble viftet av gårde av politiet.

Mannen ville først ikke forlate ulykkesstedet, men kjørte et lite stykke avgårde etter å ha blitt tilsnakket gjentatte ganger av politiet.

Politimann måtte hoppe unna

Men, ukjent av hvilken grunn, snudde han bilen og kom tilbake i høy hastighet.

Han kjørte først mot en sivil politibil på ulykkesstedet, og deretter mot en politimann som måtte hoppe ut av veien. Deretter kjørte han sin grå Volvo fra stedet med klampen i bånn. Den sivile politibilen tok opp jakten.

Ved Triangeln i Malmö kjørte bilisten på to menn, en fotgjenger og en syklist. Syklisten ble kastet opp i luften og ble alvorlig skadet. Begge ble kjørt til sykehus. Senere på kvelden døde syklisten, som er i 60-årene, av skadene.

Volvoen fortsatte med flere politibiler etter seg, og politiet klarte til slutt å stanse den ved å kræsje den inn i en lyktestolpe. Mannen, som er i 20-årene, ble pågrepet, mistenkt for drapsforsøk.

Mor med barnevogn

Det var flere vitner til den dramatiske biljakten.

Ifølge Aftonbladettrillet Johanna Molin sitt to år gamlebarn i barnevogn da Volvoen kom kjørende i full fart på fortauet.

— Det var flaks at han kjørte på den andre siden. Folkkastet seg til siden, sier hun til avisen.

Hun tror ikke hun og barnet hadde kommet seg unna hvis dehadde vært den andre siden av gaten.

— Han kjørte veldig fort, forteller hun.

Politiets håndtering av hendelsen skalgranskes, men på en pressekonferanse opplyste politiet at det ikke er mistankerom at politiet reagerte på feil måte.