Verden

16 drept og 119 såret i kraftig eksplosjon i Kabul

Minst 16 mennesker er bekreftet drept og 119 såret av en kraftig bilbombe i Kabul mandag. Taliban har tatt på seg ansvaret.

En skadet mann føres bort fra åstedet for eksplosjonen.
  • NTB

– 16 drept, 119 skadd i angrepet i går kveld. Årsaken til eksplosjonen var en traktor full av eksplosiver, sier talsmann for innenriksdepartementet i Kabul, Nasrat Rahimi tirsdag morgen.

Eksplosjonen skjedde nær Green Village øst i Kabul, et strengt bevoktet bygningskompleks der bor mange utlendinger, der mange organisasjoner har sine kontorer og der det er restauranter, et treningssenter og et spa.

Talibans talsmann Zabihullah Mujahid opplyser at en bilbombe først fjernet «hindre» og at flere av deres menn deretter tok seg inn på området for å angripe «den gjenværende fienden».

Taliban har tatt på seg ansvaret for mandagens angrep mot et bygningskompleks som huset mange utlendinger i Kabul. Minst 30 mennesker er ifølge ubekreftede meldinger drept.

En talsmann for innenriksdepartementet i Kabul, Nasrat Rahimi, opplyser at bilbomben fikk en bensinstasjon til å eksplodere, men han avviser at Taliban-krigere har tatt seg inn i området.

Les også

Trumps spesialutsending sier de står «på terskelen» til Taliban-avtale

Sivile drept

Lokale journalister, som viser til sikkerhetskilder, melder på Twitter om minst fem drepte og 100 sårede, og flere bygninger skal ha fått store skader.

Politi og spesialstyrker har omringet området, der det ifølge ubekreftede meldinger også meldes om sammenstøt med opprørere.

Rahimi bekrefter i en Twitter-melding at sivile er drept og såret, men oppgir ikke antallet.

Ikke første gang

Green Village, som ligger få kilometer fra flyplassen i Kabul og ble også rammet av et selvmordsangrep i januar. Fire mennesker ble drept og 90 ble såret i det angrepet.

Det har vært 18 større angrep i Kabul hittil i år. Minst 193 mennesker er drept og rundt 900 mennesker er såret i angrepene, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA.

Mandagens angrep kom samtidig med at president Donald Trumps spesialutsending Zalmay Khalilzad er i Kabul, for å diskutere en avtale USA er i ferd med å inngå med Taliban.

Les også

  1. USA tilbyr tilbaketrekning fra fem afghanske baser

  2. Trumps spesialutsending sier de står «på terskelen» til Taliban-avtale

Les mer om

  1. Terror
  2. Skyting
  3. Taliban