Åtte elever drept og to skadd i knivangrep på barneskole i Kina

Åtte barneskoleelever ble drept med kniv og to skadd da en 40 år gammel mann gikk løs på dem første dag etter ferien i Kina.

Angrepet fant sted rundt klokka 8 mandag morgen, opplyser politiet byen Enshi i Hubei-provinsen. Ifølge pressemeldingen fra politiet er gjerningsmannen pågrepet og saken under etterforskning.

Ifølge South China Morning Post var barna elever ved barneskolen Chaotangpo i byen Baiyangping.

Det opplyses verken hvor barna ble angrepet eller motivet for handlingen.

Nylig løslatt fra fengsel

Ifølge avisa Southern Weekly, som holder til i Guangzhou, skal den mistenkte ha blitt løslatt fra fengsel i Hubei i juni etter å ha sonet en dom for drapsforsøk. Han skal være lokal.

Angrep på barneskolebarn skjer regelmessig i Kina, ofte sier gjerningspersonene at motivet er hevn og avsky mot samfunnet.

Tidligere i år ble to barn drept i et angrep på en skole i Hunan-provinsen, i januar i år ble en vedlikeholdsarbeider pågrepet etter å ha skadd 20 elever med hammer på en skole i Beijing.

To barn ble drept med kniv utenfor skolen sin i Shanghai i juni i fjor, og ni barn ble drept og minst 12 såret av en annen knivdrapsmann i april i fjor utenfor en skole i Shaanxi-provinsen. Sistnevnte oppga å ha vært mobbet på den skolen og at han ønsket hevn.