Verden

Minst 14 døde i orkanen Laura

Minst 14 personer er funnet døde etter at orkanen Laura feide inn over Louisiana i USA. Fredag var hundretusener av mennesker fortsatt uten strøm og vann.

Minst seks personer omkom da orkanen Laura feide inn over Louisiana i USA, og delstatens guvernør venter at redningsmannskaper finner flere ofre. Her ses flomrammede hus i Cameron i Louisiana.
  • NTB

Laura var ifølge USAs nasjonale orkansenter en av de kraftigste orkanene som har rammet det amerikanske fastlandet.

Guvernør John Bel Edwards i Louisiana sier at skadeomfanget likevel er mindre enn de først fryktet.

Før uværet rammet USA, forårsaket det store ødeleggelser i Haiti og Den dominikanske republikk forrige helg. I Haiti omkom 31 mennesker, ifølge landets myndigheter.

Denne butikken ble rammet av stormen i Lake Charles i Louisiana.

Hundretusener evakuert

Totalt 580.000 mennesker ble bedt om å evakuere fra kysten av Louisiana, og tusener av dem kan måtte vente lenge før de får dra hjem. Myndighetene sier det kan ta flere uker før alle får vann og strøm tilbake.

Tusener av mennesker som ignorerte advarslene mot å dra hjem for tidlig, kom til hjem uten tak, veier fulle av husrester, nedblåste trær og kraftledninger – og utsikt til flere måneders innsats for å komme tilbake til det normale.

Ordfører Nic Hunter i Lake Charles sier at de ikke har noen formening om når strøm og renseanlegg kan være tilbake.

Ble nedjustert

Den ekstremt kraftige uværet var en orkan i kategori 4 da det traff land. Senere ble orkanen nedjustert til kategori 1. Myndighetene og innbyggere jobber med å få oversikt over skadeomfanget som følge av uværet.

– Jeg er bekymret for at vi kommer til å finne flere døde når vi gjør flere søk. Jeg håper ikke det, og jeg ber om at vi ikke gjør det, sier guvernør John Bel Edwards i Louisiana.

Over 540.000 strømkunder mistet strømmen i Texas og Louisiana, opplyser strømselskapet Entergy, og vannforsyningen i området er også delvis ødelagt.

– Vi har en stor jobb å gjøre, sa Edwards.

Han ber innbyggere som bor nær brannen ved en kjemisk fabrikk nær Lake Charles, om å holde seg hjemme.

Satelittbilder av orkanen Laura på vei over Mexicogulfen.

Les mer om

  1. Ekstremvær
  2. USA