Trump/Clinton-debatten: «Jeg er muslim og ønsker å politianmelde en gal mann som truer en kvinne på en scene i Missouri»

Nattens presidentdebatt i USA er den mest omtalte på Twitter noensinne, ifølge mikrobloggtjenesten selv.

Donald Trump og Hillary Clinton håndhilste ikke på hverandre da de møttes til debatt, natt til mandag. Det utløste en storm på Twitter.

Mer enn 17 millioner tweets som handlet om debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton i Missouri i USA, ble sendt i løpet av nattens duell.

Totalt ble det sendt nesten 30 millioner meldinger i løpet av søndagen.

Det skal være rekord i løpet av de ti årene som Twitter har eksistert.

Trump gikk jevnlig i strupen på Clinton, noe som førte til mange reaksjoner:

#muslimsreport – lot ikke vente på seg

En av studiogjestene fortalte at hun er muslim og spør hva presidentkandidatene vil gjøre for å hjelpe folk som henne når muslimhatet vokser.

Trump svarte at det er trist med hatet, før han tilføyde:

– Muslimer må rapportere når de ser noe. Ellers bli det en svært vanskelig situasjon for landet vårt.

Det tok ikke lang tid før amerikanske muslimer grep til Twitter for å rapportere, men på en litt annen måte enn Trump hadde beskrevet. Under hashtager som #muslimsreport, #muslimsreportstuff og #muslimsreportingstuff tvitrer folk om kjeks som forsvinner, fedre som sovner mistenkelig tidlig – og:

Hvis du synes #muslimreports er underholdende, kan du også ta en kikk på #debatesongs.

Like før debatten startet holdt Trump en pressekonferanse med flere kvinner som har beskyldt USAs tidligere president Bill Clinton for overgrep og antastelser.

Da Trump og Hillary Clinton møttes til debatten, tok de hverandre ikke i hånden. Det gjorde at hashtagen #nohandshake ble flittig brukt.

Farhad Manjoo som skriver for The New York Times, hadde denne kommentaren:

Politisk kommentator hos CNN, Sally Krohn kommenterer slik:

Popstjernen Katy Perry har ikke ligget på latsiden i natt. Hun har tvitret og retvitret en mengde Trump-kritiske innlegg:

Flere kjente artister, forfattere, samfunnsdebattanter og andre kjendiser hev seg på kommenteringen:

Ira Madison mente at selv ikke forfatterne av Dynastiet i sesong åtte ville ha funnet på at Trump skulle holde en presskonferanse med kvinnene som kommer med beskyldninger mot Bill Clinton.

En bruker som kaller seg Roxane Gay, påpekte at Bill Clinton faktisk ikke er kandidat i dette presidentvalget.

Ifølge Twitter var det Donald Trump som dominerte diskusjonene på mikrobloggtjenesten med 64 prosent av meldingene, mens 36 prosent handlet om Clinton.

I løpet av kvelden fikk @HillaryClinton 25.000 nye følgere, mens @realDonaldTrump fikk 16.000.

Donald Trumps bruk av Bill Clintons gamle damehistorier vil neppe skade Hillary Clintons valgkamp: Lytt til vår siste podkast i spilleren under, på SoundCloud, i iTunes eller fra vår RSS-strøm.