Verden

Franskmenn spør seg hvordan kirkeangrepet kunne skje

Rystede franskmenn prøver å forstå hvordan en terrorsiktet 19-åring, som var iført elektronisk fotlenke, kunne angripe en kirke midt på lyse dagen og drepe en 86 år gammel prest.

  • NTB

– Det skal ikke være mulig at en som er terrorsiktet blir løslatt og satt i husarrest, sier nestleder Frederic Lagache i det franske politiforbundet.

Mohammed Karabila, som leder det muslimske regionrådet der kirkeangrepet fant sted, stiller seg kritisk til politiet.

– Hvordan kan en person iført en elektronisk fotlenke gjennomføre et slikt angrep. Hvor var politiet, spør han.

Adel Kermiche ble først pågrepet da han forsøkte å reise til Syria, utstyrt med passet til broren, opplyser den franske statsadvokaten François Molins.

19-åringen ble løslatt under rettslig tilsyn, men flyktet da til Tyrkia. Der ble han pågrepet på nytt og utlevert til Frankrike. Etter å ha blitt holdt i varetekt fram til mars i år ble han løslatt og utstyrt med en elektronisk fotlenke, som ga ham anledning til å forlate huset mellom klokken 8 og 12.30 på hverdager. (©NTB)

En av gjerningsmennene som sto bak angrepet mot kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray, var siktet for terrorforbindelser. Han var løslatt i påvente av rettssaken mot ham, og var utstyrt med en elektronisk lenke. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix