Verden

- Kvinner er Satans redskap

I en tordentale i København ber imam Raed Hleihel muslimske menn om å sørge for at deres kvinner tildekkes fra topp til tå.

  • Forf>
  • <forf>halvor Tjønn <

Den danske undervisningsministeren Bertil Haarder sier til avisen Jyllands-Posten at han er rystet over at det han kaller et middelaldersk kvinnesyn, formidles fra prekestolen i Danmarks største moské. — Jeg vil på det kraftigste oppfordre unge jenter og deres mødre til å gjøre opprør mot slike formørkede oppfatninger, sier han. Det var imamen Raed Hleihel som holdt den kontroversielle prekenen forrige fredag. Etter at prekenen ble holdt, ble den tatt opp på lydbånd og spredt til unge jenter på muslimske friskoler i Danmark. Ikke minst forsøkene på å påvirke unge jenter til å ikle seg burka-lignende plagg har fått enkelte dansker til hente frem tunge skyts. Formannen for den danske regjerings tenketank for integrasjon, Erik Bonnerup, uttaler til Jyllands-Posten at imamens uttalelser gir ham frysninger på ryggen.Hele prekenen til imam Hleihel er lagt ut på Jyllands-Postens hjemmeside. I prekenen advarer imamen de muslimer som tror at de i større grad vil bli akseptert i Vesten hvis de slår inn på en vei midt mellom islamsk rettroenhet og det vestlige sekulære samfunn. Muslimer vil ikke bli akseptert i Vesten før de helt har lagt av seg den muslimske tro, sier imam Hleihel.

Ender i helvete.

Derfor er det viktig å holde fast ved den rette lære, understreker han. Ingen muslim kan bortforklare det faktum at Koranen foreskriver tildekking av muslimske kvinner. Derfor må alle muslimske kvinner også i Danmark dekke seg til fra topp til tå. Hvis de ikke gjør det, vil de ende i fortapelsen, påstår imamen.- Kvinnene i dag pynter seg meget, går til frisør, bruker sminke. Jeg sverger ved Allah at de ikke kommer til himmelen. (..) Det viktigste er at intet må ses av hennes kropp, ikke engang hennes føtter. En dag kom en mann ut fra moskeen. På veien så han en kvinne i ferd med å ta på skoen. Han kom tilfeldig til å se hennes hæl, og han følte at han hadde gjort noe galt. Imamen sa at han hadde syndet, heter det i prekenen.- Profeten har påbudt at kvinner kun må vise sine to hender og ansiktet, men alt som er utover det, er det ikke tillatt for henne å vise, så resten skal være fullstendig tildekket og ikke slik vi ser det i dag, sier Hleihel.

Satans redskap.

I prekenen heter det videre at kvinner på en spesiell måte er Satans redskap. Etter å ha konstatert at menn er så stygge at de ikke trenger å dekke seg til, sier imam Hleihel: - Kvinnene kan være Satans redskap mot menn. Når en kvinne er ute, følger Satan henne og forsøker iherdig å friste og lokke henne til udåd. Derfor skal man ikke ta lett på tilsløringen, slår imamen fast.

Les også

Får ikke støtte i Norge

Den danske imamen Raed Hleihels forsøker på å påvirke unge jenter til å ikle seg burka-lignende plagg ved å true med evig fortapelse.