Verden

Armenia hevder Tyrkia har skutt ned et armensk kampfly

Armenias forsvarsdepartement hevder at et tyrkisk F-16 har skutt ned et armensk SU-25-kampfly.

  • NTB

– Et armensk SU-25-fly er skutt ned av et tyrkisk F-16-krigsfly, som fløy fra Aserbajdsjans territorium, skriver en talsperson i Armenias forsvarsdepartement på Facebook. Den «armenske piloten døde på heroisk vis», tilføyer talspersonen.

De siste dagene har det vært harde kamper mellom Aserbajdsjan og Armenia om det omstridte området Nagorno-Karabakh. Området er kontrollert av armenske separatister, men internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan – som mener området er okkupert.

Tyrkia har lovet støtte til Aserbajdsjan i konflikten. Armenia hevder tyrkiske soldater kjemper sammen med aserbajdsjanerne, noe regjeringen i Tyrkia har benektet.

Avviser påstanden

Tyrkia avviser påstanden på det sterkeste.

– Armenia må trekke seg tilbake fra territoriene de okkuperer, i stedet for å ty til billige propagandatriks, sier president Recep Tayyip Erdogans kommunikasjonssjef Fahrettin Altun.

De siste dagene har det vært harde kamper mellom Aserbajdsjan og Armenia i Nagorno-Karabakh. Området er kontrollert av armenske separatister, men internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan.

Les også

  1. Sivile drept, hus bombet, helikoptre skutt ned. Nå får alle over 18 år beskjed om å gjøre seg klare til krig.

Les mer om

  1. Armenia
  2. Tyrkia
  3. Aserbajdsjan
  4. Krig