Gapet mellom eliten og folket vokser. Nå fosser radikale stemmer frem overalt.

WITTERSHAM (Aftenposten): Politikere som går i strupen på den etablerte eliten, opplever stor fremgang i mange land. - De økonomiske taperne gjør opprør mot eliten, mener økonomen Martin Wolf.

Nederlands Geert Wilders, Frankrikes Marine Le Pen, USAs Donald Trump og Storbritannias Nigel Farage - alle lykkes med en politikk der de går til krasse angrep på innvandring og den etablerte eliten.
  • Øystein Kløvstad Langberg

I en liten og småbulkete bil kjører Eddy Barrows (80) gjennom åkerlandskapet i Sør-England. De smale veiene krever høy konsentrasjon, men han snakker likevel uavbrutt. For det er dette han brenner for. Det er dette han bruker det meste av pensjonisttilværelsen på.— Mediene omtaler oss ofte som ytre høyre, men det er bare er vås. Vi er hverken rasister eller ekstremister. Vi er helt vanlige folk med en klar oppfatning om hva Storbritannia er, sier Barrows.

For mange år siden, mens han drev butikk, satt Barrows i kommunestyret for de konservative. Men da han vendte tilbake til politikken som pensjonist, falt valget i stedet på United Kingdom Independence Party (UKIP). I dag leder han lokallaget i valgkretsen Ashford. Partiet som ofte omtales som EU-kritisk, populistisk og innvandringsskeptisk, har hatt en voldsom fremgang.

Les hele saken med abonnement