Koronaviruset har endret hverdagen vår. Slik ser det ut.

Så langt har flere enn 66 millioner mennesker fått påvist koronasmitte på verdensbasis, ifølge tall fra Det europeiske smittevernkontoret (ECDC).

Mens vi venter på vaksinen som skal stoppe koronaviruset, må vi leve med regler som hindrer smitte.

Slik kan det se ut rundt omkring i verden når folk prøver å holde fast ved en hverdag, uten at smitten spres.

5. desember spilte fotballagene West Ham United og Manchester United kamp i London. Et lite antall fans med munnbind fikk komme inn på stadion og se dem spille.
Ved et aldershjem i Frankrike får familiemedlemmer hilse på hverandre gjennom et gardin av plast. Da kan de klemme hverandre uten risiko for smitte.
I Aalborg dyrepark er julenissen trygt plassert inni en julekule.

Vi blir bedt om å møtes i mindre grad og holde god avstand når vi treffes. Det er ikke like enkelt å få til i alle situasjoner.

Skolene er blant dem som har fått merke utfordringene. I Danmark sendes nå barn fra 5. klasse hjem fra skolen.

Jessica Crane er lærer i første klasse på en skole i Massachusetts, USA. I september møtte hun elevene sine - via en skjerm.
Utenfor Kairo i Egypt sitter elevene bak vegger av glass og med et visir foran ansiktet.

Restriksjonene gjør at vi reiser mindre. Reiselivet sliter, og har gjort det tydelig at bransjen trenger pengehjelp.

Samtidig ber flybransjen om støtte på opp mot 720 milliarder kroner for å klare å komme seg gjennom koronakrisen.

En ensom flypassasjer befinner seg i innsjekkingsområdet på ellers travle Gatwick flyplass i Storbritannia i slutten av november.
Over helge verden har parkerte fly fylt opp vanligvis så travle flyplasser siden mars. Koronapandemien har i år krympet omsetningen til flyselskapene med 60 prosent, ifølge bransjeorganisasjonen IATA.
I Tbilisi, Georgia, sto bussene parkert i slutten av november. Myndighetene stoppet den offentlige kollektivtransporten for å hindre smittespredning.
I Passo del Tonale i Italia er skiresortene stengt og heisene står i ro. Mye er nedstengt i et forsøk på å stoppe smitten.
Cruiseindustrien er også hardt rammet av lavere etterspørsel. Her er skip sendt til opphugging i Izmir i Tyrkia i oktober.

Noen blir oppfinnsomme i krise og finner nye måter å få gjort ting på.

Mange shopper på nett i stedet for i butikker. Ifølge Språkrådet har koronapandemien ført til et kreativt språkår.

Da idrettsarragementer ble avlyst av smitevernhensyn, åpnet det muligheter for andre. Barn og unge som synger i operakoret, kunne øve med trygg avstand i en tom stadion i Berlin i september

Koronaviruset endrer også hvordan nærmiljøet rundt oss ser ut. Det er få steder i verden hvor pandemiens konsekvenser ikke er synlige.

Hovedveier preget av voldsom biltrafikk er nesten tomme. Her fra Istanbul i Tyrkia 5. desember.
De stedene der bilene står i kø, er gjerne ved teststasjoner for covid-19 - som her i Milwaukee i Wisconsin 3. desember.
Over 1,5 millioner mennesker har så langt dødd av koronaviruset.De døde skal gravlegges, og det tar plass. Her blir en koronadød gravlagt av kommuneansatte i beskyttelsesutstyr i Jakarta i Indonesia.