Verden

Nord-Korea med ny oppskyting mot Japanhavet

Nord-Korea har for sjette gang i år avfyrt noe som trolig er et missil, i retning av Japan, melder sørkoreanske myndigheter. Raketten landet i Japanhavet.

Den 7. mars i år testet Nord-Korea rekkevidden av fire ballistiske missiler og var etter sigende svært fornøyd med resultatet. Foto: KRT / AP / NTB scanpix TT / NTB Scanpix

 • NTB

Sør-Koreas forsvarsdepartement meldte første at Nord-Korea hadde avfyrt et uidentifisert prosjektil fra Sinpo, en havneby på landets østkyst, mot Japanhavet. Ifølge meldingen fant oppskytingen sted klokka 6.40 lokal tid.

Det amerikanske forsvaret bekrefter at Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil, en mellomdistanserakett, men understreker at det ikke har vært å anse som noen fare for USA. Den fløy omkring 60 kilometer før den falt ned i Japanhavet.

Ingen kommentar

Oppskytingen kommer i forkant av det første møtet mellom Kinas president Xi Jinping og USAs president Donald Trump. Det er varslet at situasjonen rundt og forholdet til Nord-Korea blir et tema under møtet, og Trump har allerede sagt klart ifra at USA er forberedt på å ta seg av Nord-Korea på egen hånd.

Representantenes hus i USA godkjente mandag med overveldende flertall et lovforslag som erklærer at Nord-Korea støtter terrorisme samt en fordømmelse av landets atomvåpenprogram og utvikling av rakettsystemer.

Etter oppskytningen kom følgende uttalelse fra utenriksminister Rex Tillerson:

– USA har snakket nok om Nord-Korea.

Lover tiltak

USAs stillehavskommando lover å jobbe tett sammen med Sør-Korea og Japan for å opprettholde sikkerhet og stabilitet i regionen.

Oppskytingen kommer dagen etter at Nord-Korea advarte verden om at landet skulle vise sin styrke.

– Nå som USA oppildner til konfrontasjon ved å kvele Nord-Korea, har Nord-Korea ikke noe annet valg enn å komme med nødvendige motreaksjoner. Verden vil snart være vitne til hvilke betydelige skritt Nord-Korea vil gå til for å velte den heslige og hensynsløse sanksjonssvindelen, uttalte en talsperson i Nord-Koreas utenriksdepartement tirsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Den isolerte staten har trappet opp programmet sitt med seks rakettester hittil i år. De har også skrytt av hvordan Nord-Korea stadig nærmer seg målet om å kunne treffe amerikansk territorium med atomvåpen.

 • Bakgrunn: USAs utenriksminister vil presse Kina til tøffere tiltak mot Nord-Korea
 • Erna Solberg besøkte grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea i fjor: Her «spionerer» nord-koreanske soldater på statsministeren
Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nord-Korea
 2. Donald Trump
 3. Xi Jinping

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Analytikere mener Nord-Koreas siste rakett-test viser at landet har kapasitet til å ramme USA

 2. VERDEN

  Nord-Korea har avfyrt sitt niende missil siden Trump ble president

 3. VERDEN

  Japan varsler handling etter nordkoreansk oppskyting

 4. VERDEN

  Nord-Korea skjøt opp missil: Trump vil ha strengere sanksjoner

 5. VERDEN

  Nord-Korea: Det nye missilet kan nå hele USA

 6. VERDEN

  Nord-Korea betegner test av ny missiltype som vellykket