Stockholm sto stille i ett minutt for å hedre terrorofrene

Stockholm stilnet i ett minutt klokken 12 mandag. Ofrene for lastebilangrepet ble hedret og minnet med en seremoni i Stadshusparken.

Stillheten senket seg over Sergels Torg i Stockholm sentrum klokken 12 mandag.

Se flere bilder nederst i saken.

En tårevåt dronning Silvia hedret mandag ofrene for lastebilangrepet i Stockholm, sammen med resten av den svenske kongefamilien og 400 inviterte gjester.

Foruten kong Carl Gustaf og dronning Silvia, deltok også kronprinsesse Victoria og prins Daniel og prins Carl Philip og Sofia, sammen med statsminister Stefan Löfven og hans kone Ulla, riksdagsrepresentanter og lokalpolitikere.

Det var også utenlandske diplomater og gjester blant de innbudte gjestene, blant dem Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

Da det ble holdt ett minutts stillhet klokka 12 for de fire som ble meid ned av en kapret lastebil i Drottninggatan, tørket dronning Silvia tårene.

Statsminister Stefan Löfven holdt tale og henvende seg blant annet til de pårørende:

– Dere er ikke alene. Hele Sverige er med dere, sa han.

– Vårt samhold kommer alltid til å være sterkere enn de krefter som vil splitte oss, fortsatte Löfven.

Det svenske flagget på halv stang før minnestunden på Stockholm Stadshus mandag. Arrangementet er til minne om de drepte og sårede etter terrorangrepet fredag hvor en lastebil kjørte inn i folkemengden i en gågate. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
Sveriges statsminister Stefan Lofven takker ansatte i nødetatene.
Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip and prinsesse Sofia takker redningsmannskaper under markeringen.