Verden

Kims obduksjon: Han døde innen 20 minutter

Obduksjonen av Kim Jong-nam samsvarer med funnene av giftrester på ansiktet og viser at han døde raskt av en alvorlig lammelse, opplyser Malaysias helseminister.

Arkivfoto av Kim Jong-nam fra 2001. Foto: AP / NTB scanpix.
  • NTB

Helseminister Subramaniam Sathasivam sier at en kjemisk gift førte til en svært alvorlig lammelse som tok livet av Kim i løpet av kort tid.

Obduksjonen av Kim viser funn av nervegiftrester på ansiktet og at han døde av en alvorlig lammelse innen 15–20 minutter, opplyser Malaysias helseminister Subramaniam Sathasivam.

– Dosen av nervegiften VX som Kim fikk var så høy at den påvirket hjertet, lungene og alt annet. Det trengs bare 10 milligram for at dosen skal være dødelig, så jeg antar at denne dosen var høyere enn dette, sa statsråden søndag.

Obduksjonsresultatet stemmer overens med tidligere funn av nervegiften VX på ansiktet og øynene til den 45 år gamle halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Drapet på Kim Jong-nam skjedde midt blant reisende på den internasjonale flyplassen i 13. februar.

En kvinne sier hun fikk 750 kroner for angrepet på Kim Jong-nam. Hun trodde det dreide seg om en spøk i et reality show.

  • Bakgrunn: Nervegift, innbrudd på likhus og en gigantisk teddybjørn. Mordet på Kim Jong-Nam har forbløffet verden.

Først natt til søndag ble åstedet sperret av og eksperter innen kjemi, biologi, radiologi og atomteknologi saumfarte området etter giftrester. Etter rundt to timer ble flyplassen erklært trygg og fri for farlige stoffer.