Verden

- Militære sammenstøt på Gaza er uunngåelig

Flere titallsraketter er avfyrt fra Gazastripen mot Israel. En israelsk forsvarstjenestemann sier militære sammenstøt på Gazastripen nå er uunngåelig.

Israelske soldater inspiserer skadene på taket av et hus som ble truffet av en rakett fra Gaza. Nå sier israelsk forsvar at det går mot en militær konfrontasjon i det palestinske området. Foto: AMIR COHEN/REUTERS

 • Flemming Trondsen

– Det er opplagt hvilken vei det går på Gazastripen. Situasjonen er uholdbar, men klar og tydelig. Utviklingen videre avhenger av hærens vurderinger, sier en forsvarstjenestemann som ønsker å være anonym, til AFP.

Også søndag morgen har det blit avfyrt raketter fra Gaza mot Israel.En av rakettene skadet et hus, mens en annen skadet en mann på et jorde.Israelske luftstyrker har svart med rakettangrep, skriver CNN.Det er ikke meldt om skadede i Gaza etter Israels tilbakeslag.Lørdag ble en militant palestiner drept som følge av et israelsk flyangrep, skriver Al Jazeera.

Ikke redd for operasjon i Gaza

Myndighetene i Israel har sagt at de kommer til å slå hardt tilbake mot rakettangrepene. — Vi er ikke redde for en stor operasjon i Gaza. Hvis situasjonen krever det, vil vi handle, sier den israelske forsvarsministeren Ehud Barak. - Scenariene er klare, planene er klare, viljen er klar, og det samme gjelder rammene rundt hvert enkelt skritt. En ansvarlig regjering er ikke glad for å gå til krig, men unngår det ikke, uttalte Israels statsminister Ehud Olmert på et ukentlig møte for regjeringen, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Rundt 200 raketter avfyrt mot Israel

Flere titalls raketter er avfyrt mot sørlige deler av Israel siden våpenhvilen mellom Hamas og Israel opphørte fredag.

— Våpenhvilen var bare midlertidig, sier en maskert talsmann for Hamas' militære avdeling.- Nå som den er over, vil vi fortsette vår kamp mot okkupasjonen, sier han.Det er anslått at rundt 200 raketter har falt innenfor Israels grenser de siste få ukene.Israel har stengt grenseovergangene til de palestinske områdene som følge av de stadige rakettangrepene, skriver AP. Dette har ført til stor mangel på nødvendige varer og drivstoff for 1,4 millioner palestinere.

 1. Les også

  Ingen julefred i Gaza

 2. Les også

  Fembarnsmor (34) døde av kreft

Et kjøpesenter i byen Sderot sør i Israel ble truffet av en rakett tidligere denne uken. Foto: EDI ISRAEL/AP

Palestinske Jihad-medlemmer bruker hjemmelagede raketter når de beskyter Israel. Foto: ASHRAF AMRA/AP

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Israelske luftangrep mot Gazastripen etter over 300 raketter mot Israel

 2. VERDEN

  Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep

 3. VERDEN

  Frykt for ny krig på Gazastripen

 4. VERDEN

  Over 600 raketter skutt mot Israel – Hamas vil fortsette angrepene

 5. VERDEN

  Hamas: Våpenhvile på Gazastripen etter at to tenåringer ble drept lørdag

 6. VERDEN

  Israel angrep Hamas-mål på Gazastripen. Våpenhvile mandag kveld, ifølge Hamas.