Minst tre drept og fem skadet i Tyskland – politiet skjøt og såret en mistenkt

Video på sosiale medier fra Würzburg i Tyskland viser hvordan vanlige folk går mot en mann som vifter med en stor kniv, samtidig som noen roper at han har stukket ned en kvinne.

Politi holder vakt ved åstedet i Würzburg.

Saken oppdateres.

Minst tre personer ble drept og fem alvorlig skadet i knivangrepet, skriver den tyske avisen Bild. Politiet meldte om hendelsen fredag ettermiddag klokken 17.21.

Minst to skal være i livsfare, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.

Ble skutt av politiet

Politiet bekreftet klokken 20.17 fredag at det er tre døde og «flere» skadede. De opplyser at den mistenkte gjerningsmannen er en 24 år gammel somalisk statsborger som bor i Würzburg. Mistenkte ble skutt av politiet, men er utenfor livsfare.

Aftenposten har verifisert videomateriale fra sosiale medier som viser en mann som vifter med en kniv mot forbipasserende på Barbarossaplatz i sentrum av Würzburg.

Videoer viser også at vitner forsøker å ta opp kampen mot mannen. Flere personer følger etter ham. Noen av dem har bevæpnet seg med alt fra stoler til lange stenger.

Da den første politibilen kommer til stedet, blir den vinket oppover gaten der gjerningspersonen løp.

Politiet i den bayerske regionen Underfranken meldte fredag at de har sperret av deler av sentrum på grunn av en pågående aksjon. De meldte da at en mistenkt var pågrepet.

– Vi har pågrepet en mistenkt. Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det er en gjerningsmann til. Det er ingen fare for befolkningen, skriver politiet i det bayerske distriktet Unterfranken på Twitter.

Politiet skal ha skutt den mistenkte i beina, ifølge Mainfranken24.de.

Foreløpig ukjent motiv

Etterforskere undersøker nå motivet bak hendelsen.

Deutsche Welle skriver at politiet ikke er kjent med at den mistenkte er kjent for kriminallitet som «lener seg i retning av islamsk ekstremisme».

Innenriksminister Joachim Herrmann i Bayern utelukker likevel ikke muligheten. Han viser til et vitne som skal ha hevdet at angriperen ropte «Allahu Akbar».

Ifølge politiet skal den mistenkte ha vært voldelig og psykisk syk de siste månedene.