Byens innbyggere advarte om at området var utrygt. Så kom stormen.

Dødstallene fortsetter å stige etter det katastrofale uværet som traff byen Petrópolis i Brasil. Uværet er det siste i en rekke kraftige stormer som har rammet Brasil.

Hjelpemannskapene har jobbet på høygir for å finne personer som er savnet etter det voldsomme uværet i Petrópolis.

Stormen forvandlet Petrópolis’ gater til voldsomme elver. Den kraftige flommen dro med seg trær, biler og busser. Det kraftige regnværet utløste en rekke kraftige skred i byen.

Det er snart en uke siden stormen traff Petrópolis, som ligger litt nord for millionbyen Rio de Janeiro. Fortsatt leter hjelpemannskapene etter savnede.

Søndag bekreftet myndighetene at minst 171 personer er omkommet. Blant dem 28 barn, ifølge lokale myndigheter. Fortsatt er mer enn 120 personer savnet, skriver BBC.

Det er lite sannsynlig at man vil finne flere overlevende, ifølge myndighetene.

Moro da Oficina er blant de hardest rammede områdene etter stormen som traff Petrópolis i forrige uke.

1200 drevet på flukt

Det er ikke bare Petrópolis som er blitt hardt rammet. Søndag traff et kraftig regnvær den sørøstlige delstaten Espírito Santo. Stormen tok livet av minst to personer, ifølge lokale myndigheter i delstaten. En person ble knust av en vegg som kollapset. En annen person ble tatt av flommen som fulgte med regnværet.

Stormene har drevet mer enn 1200 personer på flukt.

Dette er de siste i en rekke dødelige stormer som har rammet Brasil. Stormene er blitt kraftigere på grunn av klimaendringene, ifølge flere eksperter, skriver France 24.

FN-organet Verdens meteorologiorganisasjon, som følger meteorologi og hydrologi, har publisert flere før og etter bilder fra Petrópolis.

Denne typen ekstremvær vil bli langt mer normalt over hele verden, ifølge miljøorganisasjonen Greenpeace.

– En krigssituasjon

I Petrópolis, som på 1800-tallet var det brasilianske imperiets sommerhovedstad, har rundt 400 mennesker mistet hjemmene sine. Brasils president, Jair Bolsonaro, beskrev fredag området som en krigssone. Regionens guvernør, Claudio Castro, kom med lignende beskrivelser.

– Det er nesten en krigssituasjon. Vi har mobilisert alt vi har, sa Castro.

Så langt har myndighetene fraktet ut over 300 biler fra byens gater, fortau og elver. Myndighetene bruker nå store ressurser på å rydde opp i byens gater.

– Vi trenger å rydde opp i gatene, slik at vi kan jobbe raskere med å få byen tilbake, sier ordfører Rubens Bomtempo.

Busser og biler kunne ikke stå imot den voldsomme flommen som traff Petrópolis.

Advarte om utrygt område

Blant de hardest rammede områdene i byen er Alto da Serra. Skredet ødela en rekke hus. Flommen som fulgte ødela enda flere. Regnværet i forrige uke er det kraftigste registrert i Petrópolis siden 1932.

Flere av innbyggerne hadde advart om at området ikke var trygt, dersom det skulle komme store mengder regn.

– Vi advarte om dette for lenge siden, men ingen trodde på oss eller gjorde noe, sier Kaua Dantas til Al Jazeera.

I januar 2011 mistet over 900 personer livet etter flere jordskred og flommer. Etter dette la myndighetene planer om å forebygge lignende hendelser, men arbeidet har gått sakte på grunn manglende finansiering og dårlig ledelse.