Verden

Al-Qaida oppfordrer<br/> til selvmordsangrep

Osama bin Ladens nestkommanderende oppfordrer islamistene i Somalia til selvmordsangrep og geriljakrig mot etiopiske styrker i Somalia.

Mennene holder frem en granat som er skutt på en lastebil i utkanten av Mogadishu av en militsgruppe.

– På samme måte som i Irak og Afghanistan, der verdens sterkeste makt blir nedkjempet av hellige krigere som kommer til himmelen, skal dens slaver bli nedkjempet i muslimenes land Somalia, sier al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri i et budskap som ble lagt ut på et islamistisk nettsted fredag.

De siste to ukene har etiopiske styrker hjulpet overgangsregjeringen i Somalia med å drive tilbake islamistene som de siste månedene har kontrollert store deler av Somalia.

Fikk amerikansk hjelp

Etiopiske helikoptre fikk viktig bistand fra amerikansk etterretning da de jaget somaliske islamistledere, ifølge kenyanske tjenestemenn. USA er sterkt inne i kampen om Somalia.

Fire etiopiske helikoptre forfulgte tre biler med somaliske islamistledere, og helikoptrene skal ha truffet stillinger tre kilometer inne i Kenya da de forsøkte å ramme de tre bilene.

– De traff nesten de tre kjøretøyene som var ute i terrenget. Alt tyder på at de islamistiske lederne var med, sa en kenyansk toppleder torsdag med henvisning til etterretningsopplysninger.

USA innrømmer at landet bistår Somalias naboland i jakten på islamistlederne.

– Det er for å sikre at disse personene ikke får mulighet til å krysse disse grensene, sier amerikansk UDs talsmann, Sean McCormack.

Les også

  1. USA bistår sterkt i jakten på Somalias islamister

  2. Flere somaliere får opphold i Norge

  3. Frykter nytt Irak i Somalia

  4. Afrikansk land i full oppløsning

  5. Vesten skaper sjølv terrorisme

  6. Islamistene forlater sin siste bastion