Fem pågrepet etter det dramatiske ranet i Sverige

De arresterte er i alderen 19 til 26 år.

Politi på stedet der den ene mistenkte raneren ble skutt.
  • Lars Martin Gimse

Det var fredag formiddag flere ranere slo til mot en gullsmedforretning i Södertälje i Sverige. Men da de skulle flykte ble de møtt av politiet, og det brøt ut skuddveksling. Én av ranerne, en 26-åringene, ble truffet i hodet. Han ligger på Karolinska sykehuset i Solna med livstruende skader, skriver Aftonbladet.

Les også

Sverige: Politi skjøt ransmann i hodet

Så langt har politiet pågrepet fem personer i forbindelse med ranet, mistenkt for grovt ran eller medvirkning til grovt ran.

Vennegjeng pågrepet

De pågrepne er alle en del av samme vennegjengen og har tidligere begått grov kriminalitet sammen.

De fem pågrepne er:

  • M ann (26) . Mistenkt for det grove ranet i Södertälje. Ble skutt i hodet under ranet. Han er tidligere dømt for blant annet narkotikakriminalitet, og har også tidligere vært mistenkt for grovt ran. Ifølge Aftonbladet flyttet 26-åringen til Norge i mars 2011, men skal for en uke siden ha skrevet på sin Facebook-side at han var tilbake i Sverige.
  • Mann (19). Mistenkt for det grove ranet i Södertälje. Er tidligere dømt for både vold, ran, fyllekjøring og narkotikakriminalitet.
  • Mann (22). Mistenkt for det grove ranet i Södertälje. Tidligere dømt brudd på våpenloven.
  • Mann (21). Mistenkt for å hjulpet ranerne. Tidligere dømt for blant annet tyveri og trusler mot offentlig tjenestemann.
  • Kvinne (21). Mistenkt for å ha vært med på forberedelsene til ranet. Er i familie med 19-åringen.

Kan komme flere pågripelser

Politiet vil i dag fortsette avhør av både vitner og pågrepne, og de utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser.

— Man kan gå ut fra at det finnes en eller flere til, sier Lars Byström, pressetalsmann for politiet i Stockholm, til Expressen.

Ranerne fikk med seg tyvgods fra gullsmeden. Men hva og hvor mye vil ikke politiet gå inn på.

Ranet skjedde i 11.30-tiden fredag. Ifølge vitner skal ranerne ha avfyrt tre skudd før politiet svarte med å skyte tilbake. En 26-åring som var med på ranet ble truffet.De andre ranerne flyktet i en Audi, som senere ble funnet etterlatt. Ranerne skal så ha truet til seg en Volvo fra en privatperson. Volvoen ble senere funnet igjen utenfor Södertälje.

Ifølge Expressen jobber politiet ut fra en teori om at de samme ranerne har slått til to dager på rad, skriver NTB.

En lignende bil som Audien ble brukt under et ransforsøk mot en verditransport i Stockholm torsdag. Det finnes også andre likheter mellom dette ransforsøket og Södertälje-ranet: I begge tilfellene var ranerne maskert og kledd i bygningsarbeiderklær, og i tillegg ble det begge gangene brukt fotangler, små spikerlignende gjenstander som strøs på bakken for å hindre noen i å følge etter fluktbilene.