Flammer og steinkasting i Barcelonas gater

Onsdag fortsatte de voldsomme protestene i Barcelona for tredje dag på rad. Steinkasting og flammer fra påsatte branner preget kvelden.

Demonstranter søker dekning bak søppelbeholdere mens de gjør deg klare til å kaste stein og flasker mot politiet.

Protestene startet mandag, etter at katalanske politikere mandag ble dømt til mellom 9 og 13 års fengsel for forsøket på å løsrive Catalonia fra Spania.

Over 150 sperringer i byens gater er blitt påtent av demonstranter, opplyste Spanias innenriksdepartement. Onsdag pågikk det en større opprydding i gatene etter protestene tirsdag kveld.

Les også

Protester i Barcelona etter harde dommer mot katalanske politikere

Nedbrente sperringer, biler, søppel og bygningsrester ble fjernet, men bare timer senere brant det igjen i gatene i Catalonias hovedstad.

Politifolk løper mens en politibil er i flammer.

Utover kvelden kastet demonstranter steiner og fyrverkeri mot politiet.

Fem store marsjer

Tusenvis av katalanere sluttet seg onsdag til fem store marsjer i ulike deler av den spanske regionen. Alle er på vei til Barcelona for å protestere.

Les også

80 år siden Franco beseiret det spanske demokratiet: Den spanske årelatingen | Bernt Hagtvet

Etter planen skal de nå frem til Barcelona innen fredag, der de samles til en stor felles demonstrasjon. Marsjene har samlet katalanere i alle aldre, helt fra små barn til eldre mennesker.

En demonstrant kaster stein.

Catalonias regionpresident Quim Torra har forlatt Barcelona og reist for å slutte seg til en av marsjene. Han sier han vil være nær folket. Han mener også at protestmarsjene er den beste måten å vise at han er uenig i at ni av hans politikerkolleger er dømt fra 9 til 13 års fengsel, blant dem tidligere visepresident Oriol Junqueras.

Oppfordret til fredelige protester

Arrangørene har oppfordret deltagerne til å protestere på fredelig vis etter at det to kvelder på rad har brutt ut opptøyer og sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona. Over 200 personer er skadet tumultene, blant dem også mange politifolk.

Men i Barcelona førte protester fortsatt til trafikkproblemer onsdag, samtidig som studenter gikk til streik.

Demonstrantene kastet tidligere onsdag kveld ruller med toalettpapir i protest mot de strenge fengselsdommene mot katalanske politikere.