Verden

Raser mot rumensk politiker etter terrorutspill

En rumensk parlamentspolitiker blir bedt om å trekke seg fra politikken etter at han torsdag skrev på sin blogg at det er EUs ledere som må ta skylda for terrorangrepene i Norge.

«Det er ikke Anders Behring Breivik som har begått angrepet, men de nåværende EU-lederne», skriver Iulian Urban fra det rumenske, liberaldemokratiske partiet PDL på sin blogg.

– I dette kaoset er det overraskende at bare én europeer har trykket på avtrekkeren for å vise sin frustrasjon overfor de europeiske politikernes hykleri og likegyldighet i møtet med islamisering og illegale innvandrere, skriver Urban videre på bloggen.

Kommentarene har fått den sosialistiske blokken i EU-parlamentet og en gruppe som jobber for romafolkets rettigheter, til å rase. Nå vil de at PDL skal kvitte seg med Urban.

– Det er uakseptabelt og umoralsk at PDL tolererer å ha denne mannen i sine rekker et øyeblikk lenger, sier nestleder for De europeiske sosialistene, Hannes Swoboda til den rumenske radiokanalen RFI Romania.

Rettighetsgruppen CRISS sier Urbans uttalelser «ikke bare er fascistiske og rasistiske, men også oppfordrer til vold og diskriminering.»

PDLs ledelse sier i en uttalelse at Urbans uttalelser er et uttrykk for hans personlige meninger, men at de likevel har bedt politikeren om å klargjøre sitt ståsted.

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Steauas trener får ikke sitte på benken mot RBK

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Tyrkisk klubb kastes ut av mesterligaen

 3. SPORT
  Publisert:

  Herrem: - Jeg er ikke enig med Baia Mare

 4. VERDEN
  Publisert:

  The Washington Post: Trump skal ha funnet på et Stoltenberg-sitat

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Hevder Steauas trener har trukket seg etter Rosenborg-ydmykelsen

 6. VERDEN
  Publisert:

  445 skadet i demonstrasjon i Romania