Opprørspoliti mot demonstranter på kjøpesentre i Hongkong

Opprørspoliti inntok søndag flere kjøpesentre i Hongkong for å bryte opp nye demonstrasjoner som var blitt varslet i sosiale medier.

Det gikk hardt for seg i en rekke kjøpesentre gjennom søndagen.

Politi ransaket og pågrep fremmøtte, brøt opp samlinger med folk og stengte inngangen til en park ved Hongkong-lederen Carrie Lams kontor.

En liten gruppe ropte slagord ved kjøpesenteret New Town Plaza. Aktivister med brannslukkingsapparat ødela vinduer og rotasjonsporter til T-banestasjonen som er tilknyttet senteret. Ved et annet senter gjorde aktivister skadeverk på butikker, kastet maling og gikk til angrep på en hurtigmatrestaurant.

Her blir en kvinne utenfor en T-banestasjon bedt om å ta av seg ansiktsmasken.

Fire skadet i knivangrep

Senere søndag stormet politi et kjøpesenter der demonstranter hadde sprayet ned en restaurant med graffiti.

På dette senteret ble minst fire personer skadet i et knivangrep, melder BBC, som siterer lokale medier. En av de fire skal ha fått deler av et øre bitt av. En mann som mistenkes for å ha stått bak, ble lagt i bakken av en sint folkemengde og deretter pågrepet av politi.

Ingen helt vanlig shoppingdag.

Har pågått siden juni

Siden juni har det jevnlig vært store demonstrasjoner i Hongkong. De startet etter et lovforslag som åpnet for å utlevere folk til straffeforfølgelse i Fastlands-Kina. Lovforslaget ble formelt trukket, men protestene har fortsatt, med krav om demokratiske reformer.

Hongkongs leder Lam, som søndag var i Shanghai, drar tirsdag til Beijing der hun skal møte visestatsminister Han Zheng for å diskutere tettere samarbeid.