Strømleverandør inngår forlik på 9 milliarder etter skogbranner i California

En strømleverandør i California har inngått et forlik på 9 milliarder kroner etter at strømkabler antente skogbranner som rammet mennesker og hus i California.

Brann i Paradise, California i 2018. 85 mennesker døde og 13.000 boliger brant etter at falne strømkabler antente voldsomme skogbranner i California i 2018. Nå har det konkursrammede strømselskapet PG & E inngått forlik med kommunene som ble rammet da og i tilsvarende branner i 2015 og 2017.
  • NTB

Energiselskapet Pacific Gas & Electric (PG & E) har akseptert forliket etter at flere titall mennesker døde og flere tusen hus brant opp i flere skogbranner som rammet delstaten i 2015, 2017 og i fjor. Summen på nesten 9 milliarder skal gå til lokale myndigheter på 14 steder som ble rammet.

Brannene oppsto etter at strømkabler falt ned og antente branner som påførte nærområdene stor skade.

Konkurs

Over halvparten av forliket er knyttet til branner i 2018 da branner i nord i California drepte 85 mennesker og ødela 13.000 boliger. 2,3 milliarder går til byen Paradise som ble helt ødelagt i brannene.

PG & E begjærte seg konkurs tidligere i år, og på bakgrunn av et forventet tap på flere milliarder dollar. Tapet er knyttet hovedsakelig fra søksmål fra individuelle brannofre, bedrifter og forsikringsselskaper. En dommer som overvåker saken må godkjenne forliket som ble inngått tirsdag.