Verden

Etterforskningen av Bataclan-terroren ferdig etter fire år

Fransk påtalemyndighet er omsider ferdig med etterforskningen av terrorangrepene i Paris. 20 menn er anklaget for angrepene der 130 personer ble drept i 2015.

Fransk påtalemyndighet er omsider ferdig med etterforskningen av terrorangrepene i Paris. 20 menn er anklaget for angrepene der 130 personer ble drept i 2015. Arkivfoto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

 • NTB

Mennene som er anklaget etter at etterforskningen er ferdig, har ti dager på seg til å anke tiltalebeslutningen mot dem. Hvis en anke ikke tas til følge, vil det bli satt dato for rettssak.

Brorparten av de seks angrepene 13. november 2015 fant sted på konsertstedet Bataclan, og 89 av de 130 ofrene ble drept.

De svartkledde terroristene skjøt rundt seg og tok forsvarsløse gjester til gisler på Bataclan og andre utesteder i Paris.

Bare én av hovedangriperne overlevde, mens sju andre ble drept eller sprengte seg under aksjonen i den franske hovedstaden. Ytterligere to ble drept av politiet i en aksjon noen dager etter terroren.

Salah Abdelsam er den mistenke, overlevende angriperen. Han er allerede dømt i 2018, til 20 års fengsel i en belgisk domstol, for sin rolle i skyting mot fransk-belgiske styrker mens han var på flukt vekk fra Paris-terroren.

Fransk påtalemyndighet har nå tiltalt ham for overlagt drap som del av en terrorgruppe, bortføring og sammensvergelse med terrorisme som formål.

I tillegg til Abdelsam er 19 andre tiltalt. Elleve av dem er i varetekt, tre er løslatt mot kausjon mens seks er ettersøkt.

Blant dem som er ettersøkt skal tre av dem være drept i angrep mot IS i Syria, inkludert de to franske brødrene Fabien og Jean-Michel Clain. De har stått fram i en video der de på vegne av IS påtok seg ansvar for Paris-angrepet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Terror
 2. Paris

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Hovedmistenkt for folkemordet i Rwanda pågrepet etter 26 år på frifot

 2. FOTBALL

  Fifa-skandalen vokser: Luksusvilla sentral i korrupsjonstiltale

 3. SPORT

  87-åringen er en av idrettens mest skandaliserte menn. Etter mange år stilles han til ansvar.

 4. VERDEN

  Hevnporno, politisk kritikk eller fri kunst? Mannen som skapte politisk jordskjelv med sexvideo, lover flere skandaler.

 5. KULTUR

  Seks pågrepet for tyveri av Banksy-bilde i Paris

 6. FOTBALL

  Fotballtoppen fra Qatar betalte millioner til Fifa. Slik slipper han unna med en mildere tiltale.